Här är löpsedeln bakom SM-guldet

HOCKEY

Kåberg om succédraget: Tommy har varit jäkligt bra på att bygga upp målbilder

Foto: Guldjubel I går fick Rickard Wallin och de övriga spelarna fira SM-guldet tillsammans med fansen. Men redan innan slutspelet tryckte tränaren Tommy Samuelsson upp Aftonbladet-löpsedlar för att motivera sina spelare.

KARLSTAD. Här är guldlöpet som Färjestad tryckte upp – redan inför slutspelet.

I går uppfylldes målet – guldfest på Stora Torget inför 10 000 personer.

– Tror man stenhårt på en sak och har väldigt starka drömmar, och därtill kunskap och kvalité, då kan man genomföra mycket, säger tränaren Tommy Samuelsson.

Foto: Klicka på bilden för större version.

Färjestad har fått rutin på att fira SM-guldet på Stora Torget i Karlstad. Och spelare som en gång upplevt det vill uppleva det igen. Och igen.

– Det är nästan svårt att ta in känslan att gå upp med bucklan på scenen framför våra fans. Man blir lite tagen oavsett om man har varit där förr, säger lagkaptenen Rickard Wallin som vann sitt fjärde SM-guld.

”Har längtat”

För bästa polaren Christian Berglund – som spelade sin första SM-final för tio år sedan – var det första gången.

– Det var precis så bra som jag hade trott med hur mycket folk som helst. Jag har längtat efter det här och kommer leva på den här stunden i flera veckor, säger Berglund.

Tränaren Tommy Samuelsson har hela säsongen pratat mycket om målbilder. Därför valde han redan innan slutspelet drog igång att trycka upp Aftonbladet-löpsedlar daterade 20 april (dagen efter sjunde SM-finalen) med rubriken ”NYA SM-GULDHJÄLTAR”.

Nu uppfylldes målsättningen några dagar tidigare.

– Vi har tio, elva spelare som inte har varit med om det här tidigare och för mig kändes det viktigt att man kunde se sig själv stå där och lyfta bucklan, säger Tommy Samuelsson.

”Starka drömmar”

– Jag och presschefen Jörgen Kalitzki tryckte upp löpsedlarna dagen innan första kvartsfinalen. Jag sa till spelarna att ni har en enorm kunskap och kvalité och har ni dessutom starka drömmar och vill det här så kan ni genomföra det.

Emil Kåberg, som vann sitt tredje SM-guld, hyllar Samuelssons knep.

– Tommy har varit jäkligt bra på att bygga upp målbilder så att man har något att se fram emot. Ju starkare målbild man kan måla upp, ju bättre kan man kämpa för det. Jag hade den här bilden över torget så jäkla starkt i huvudet, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM