Dramatiskt i bottenstriden

HOCKEY

Sundsvall, Tingsryd och Troja på samma poäng

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Sundsvalls Daniel Olsson.

Bottenstriden i allsvenskan är har utvecklats till den riktigt dramatisk historia.

Efter att Tingsryd och Troja vunnit mot Almtuna respektive Malmö så står tre lag på samma poäng inför sista omgången.

– Jag vet inte vad som hände, säger Daniel Olsson vars Sundsvall förlorade mot Borås.

Sundsvall hade chansen att rycka i bottenstriden hemma mot Borås, men föll till slut med 3-4 och fick därmed se både Tingsryd och Troja/Ljungby komma ikapp i bottenstriden.

Sundsvall spelade bort drömläget.

– Det kan man verkligen säga. Jag vet inte vad som hände, men vi gjorde en dålig insats. Kanske var vi tagna av stundens allvar, säger Sundsvalls kapten Daniel Olsson.

Tingsryd besegrade Almtuna med 5-2 och Troja/Ljungby slog tillbaka Malmö med 6-3, och det innebär att de två lagen tillsammans med Sundsvall alla står på 47 poäng inför den sista omgången.

Målskillnadsmässigt är det också tätt:

Tingsryd, -61

Sundsvall, -62

Troja/Ljungby, -69

Ett av lagen klarar nytt kontrakt, övriga två tvingas till spel i kvalserien mot fyra lag mot division ett där de två bästa lagen spelar i allsvenskan nästa säsong.

Sundsvall möter Mora borta, Tingsryd spelar mot Örebro borta och Troja/Ljungby spelar hemma mot Leksand i den sista omgången.

– Vi måste göra en bra fight mot Mora och det känns skönt att spela borta för att lägga bort lite press. Jag vet inte om det finns något segerrecept, det gäller bara att försöka ta chansen som vi har, säger Daniel Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM