Vilken barnlek, HV

HOCKEY

Juniorerna vann när stjärnorna var borta

JÖNKÖPING. Åtta ordinarie spelare saknades.

Då klev fjunisligan fram och sänkte Frölunda.

– Ungdomlig entusiasm är det härligaste som finns, säger tränaren Ulf Dahlén.

Foto: Barnlek HV-jubel efter 3–2 av Jesper Thörnberg, en av 90-talisterna i gårdagens match.

Jönköpingslaget kom till spel utan tongivande namn som Jason Krog, Mats Trygg, Jesse Joensuu och lagkaptenen Johan Davidsson.

Därför tvingades tränarteamet förlita sig på en rad unga, oetablerade killar. På laguppställningen var hela nio spelare födda på 1990-talet. Sju av dem spelade.

– Kul att se så många ungtuppar som kliver in och tar för sig. De fyller inte bara en position utan gör skillnad. Thörnberg

(Jesper) och Dyk (Sebastian) gjorde sina första elitseriemål och kommer aldrig att glömma det, säger Ulf Dahlén efter 4–3-segern över Frölunda.

”Har drömt om det här”

Förutom Dyk, 19, Thörnberg, 20, och Mattias Karlsson, 26, så nätade även Oscar Fantenberg, 20. HV-backen satte 4–3-pucken i förlängningen. Dessutom svarade Jesper Fasth, 19, för tre assist.

Ulf Dahlén öser beröm över det unga gardet.

– Man vet att de kommer att köra genom sargen, för de har drömt om det här. Ungdomlig entusiasm är det härligaste som finns, säger han.

”Full rulle direkt”

För Sebastian Dyk var det en speciell kväll. Han anslöt till HV 71 så sent som i början på förra veckan. Malmö-pågen fick inte plats i det kanadensiska laget Moncton Wildcats utan beslöt sig för att flytta hem.

– Det har varit full rulle direkt. Jag har spelat tre U20-matcher sedan i fredags och i dag fick jag göra elitseriedebut och dessutom gjorde jag mål. En otroligt häftig upplevelse, säger Dyk.

Är du i a-laget för att stanna?

– Nja, det kan inte jag svara på. Jag tävlar ju med så pass skickliga spelare.

Johan Davidsson är ju snart 40 (35).

– Haha, jo men han är grymt bra. Bara att kolla och njuta när han är inne. Men det gäller att jag tar till vara på de chanserna jag får.

Hans kontrakt med HV 71 sträcker sig till den 18 december.

– Men så bra som jag trivs nu ser jag ingen anledning att sticka någon annanstans efter det. Jag hoppas att jag stannar, säger Sebastian Dyk.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71