Hlavac kom, Hlavac sågs, Hlavac segrade

HOCKEY

Tjecken slog till efter monsterresan

SKELLEFTEÅ. Jan Hlavac gjorde en monsterresa för att ta sig till Skellefteå.

Efter att bara fått ett fåtal timmars sömn och tvingats hoppa över lunchen sänkte han serieledarna i sin andra match på mindre än ett dygn.

– Ibland behöver man inte ha perfekta förberedelser, säger han.

Jan Hlavac, 35, och Jaroslav Hlinka, 34, är tillbaka för sina fjärde säsonger i Linköping.

Men för att hinna till säsongsdebuten i Skellefteå krävdes ett hektiskt resande. Hlavac gjorde sin andra match på mindre än ett dygn och spelade nästan med tom mage.

Lite sömn och mat

– Matchen med Kladno var slut vid 20.15 och då var jag tvungen att åka till flygplatsen direkt. Så jag hade ingen chans att få något vettigt att äta. Sedan kom jag fram till hotellet i Köpenhamn vid ett-tiden och då var det bara att gå och lägga sig. Det blev kanske fyra och en halv timmes sömn, säger Jan Hlavac och fortsätter:

– Jag åt en tidig frukost i morse, mycket ägg och frukt. Men det blev ingen lunch. Och maten på tågen tycker jag inte om.

”Känns väldigt bra”

Trots de extrema förberedelserna levererade Hlavac direkt. Med sitt 2–0-mål sänkte han Skellefteå.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka och få göra mål direkt. Jag tycker att det rätt bra ute på isen ändå, men i morgon (läs: i dag) blir det nog att sova hela dagen, säger han.

Jaroslav Hlinka bilade från Tjeckien under fredagen med sin pappa som medchaufför.

– Jag fick ett par timmar mer än Jan. Men ibland kan det vara bra att spela match på en gång. Förra säsongen förlorade vi ett par matcher i början och det var tufft. Nu fick vi komma in och vinna direkt i stället, säger Hlinka.

ARTIKELN HANDLAR OM