Utan ”Lidas” faller vi ihop som ett korthus

HOCKEY

Holmström hyllar Lidström

Nicklas Lidström blev något så ovanligt som poänglös i 4-2-segern mot Boston.

Men 40-åringen är ändå på väg mot en av sina bästa säsonger och hyllas stort av lagkamraten Tomas Holmström.

– Utan Lidström hade vi nog fallit ihop som ett korthus, säger Holmström i en intervju på Viasat Hockeys Facebook-sida.

Detroit tog en stabil seger mot Boston med 4-2 efter bland annat varsin assistpoäng för Henrik Zetterberg och Johan Franzén. Nicklas Lidström höll en lägre profil offensivt trots näst mest speltid i laget.

”Är nästan helt sjukt”

Trots sin ålder är 40-åringen på väg mot en kanonsäsong. Med 44 poäng på 55 matcher är backen näst bäst i topplaget, endast slagen av Zetterberg.

– Utan Lidas faller vi nog ihop som ett korthus. Det är imponerande, nästan helt sjukt att han kan vara så bra än, säger lagkamraten Tomas Holmström i en intervju på Viasat Hockeys Facebook-sida.

– Vi kan träna ihop och köra samma ska men han håller. Han har spelat mot alla de bästa i alla åren och håller ändå en så hög nivå.

Detroit marscherar nu vidare mot slutspelet. När Holmström blickar framåt är det två andra svenskar han fasar inför Stanley Cup – Vancouvers bröder Henrik och Daniel Sedin.

Tror på tuff Foppa-start

– Vancouver är helt klart en riktigt tuff motståndare. De har ett grymt bra lag, en bra målvakt, Sedinarna varit grymt duktiga i år också. Dallas är där uppe också och vi har haft problem med Nashville också. Men man vet aldrig vad som kan hända i ett slutspel.

Trots Sedinarna, Holmström och Lidström är det trots allt en annan svensk som stulit all uppmärksamhet i NHL. Holmström varnar dock för att comebackande Peter Forsberg kan få en tuff start på ligan.

– Det är kul att han vill spela och bara hoppa att kroppen håller. Jag tror att han kan få det lite tufft från början, men bara han kommer in i tempot och får vara skadefri kommer det nog gå bra. Men det är ett tag sedan han spela på så hög nivå och det kommer att ta ett tag att komma igång.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL