Dif:s svaga facit – 3 poäng på 7 matcher

avAndreas Käck

Ny förlust – då surnade ”Säcken” till

Djurgårdens mörka bortafacit fortsätter.

Efter sjunde raka förlusten på bortaplan, den här gången mot Luleå, hade tränaren Hans Särkijärvi en enkel förklaring.

– Vad som avgjorde? De har fler power play än oss, säger han till C More.

Marcus Sörensen stod för ett drömmål mot Luleå i kväll.

Det var i mitten av den första perioden som han hämtade pucken i egen zon, satte fart, lurade bort samtliga Luleå-spelare samt målvakten Joel Lassinantti och kvitterade till 1-1.

Hans 12:e mål för säsongen.

– Jag känner mig i bra form. Jobbar hårt varje dag och filar på småsaker, säger Djurgårdens poängkung till C More.

Ny förlust

Men solomålet hjälpte.

Precis före paus mellan den andra och tredje perioden stänkte Johan Forsberg in ett direktskott förbi Mikael Tellqvist och trots en viss Djurgårdsanstormning i den tredje och sista perioden stod sig resultatet matchen ut. Därmed står Djurgården fortfarande utan en seger på bortaplan sedan 13 november då man besegrade Modo i Örnsköldsvik. Stokholmarna har bara spelat in blygsamma tre poäng på sina sju senaste bortamatcher.

Surnade till i intervjun

Tränaren Hans Särkijärvi var rejält frustrerad efteråt. När C Mores reporter frågade vad som fällde avgörandet svarade han kort och gott:

– De hade fler power play än oss.

Sedan lämnade tränaren intervjun.

I Luleå var det gladare miner. Det här var lagets tredje raka seger vilket gör att man klättrar till en sjunde plats och petar ner bland annat just Djurgården.

– Det känns otroligt bra. Vi hittar vägar att vinna matcher och det känns bra. Vårt mål är att ligga betydligt högre upp, och det ska vi göra, säger Karl Fabricius.

ARTIKELN HANDLAR OM