Pittsburgh Penguins

Hörnqvist har fått tillbaka målskyttet

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

Pittsburgh körde över Detroit

Patric Hörnqvist klappar om Marc André-Fleury.
Patric Hörnqvist klappar om Marc André-Fleury.

NEW YORK. Patric Hörnqvist och övriga Pittsburgh-pingviner gick på knock mot Detroit i natt.

Den svenske målgårdsmarodören satte sitt femtonde mål för säsongen redan efter knappa två minuter – och innan halva matchen var spelad stod det 4-0.

– Första perioden är nog den bästa vi spelat på hela säsongen, säger ”Bengan” till Sportbladet efter det som till slut blev en 4-1-seger.

Den som räknat bort Pittsburgh Penguins som seriös Stanley Cup-kandidat torde ha fått sig en tankeställare under nattens repris av finalerna 2008 och 2009.

De såg riktigt starka ut och körde i praktiken över Detroit – i alla fall under de inledande två perioderna.

– Ja, framförallt första perioden kändes riktigt lyckad. Den var nog vår bästa på hela säsongen, säger Patric Hörnqvist när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Vi var verkligen hungriga, var på Wings hela tiden och gjorde det riktigt svårt för dem. Spelar vi på det sättet är vi inte lätta att tas med.

Skadelättnader

Till saken hör att fler och fler nyckelpjäser som varit skadade återvänder till spel snart sagt varje omgång. Den enda ordinarie spelare som saknades i natt var backen Christian Erhoff.

– Ja, ikväll gjorde även Blake Comeau gjorde comeback och han var riktigt vass, fortsätter ”Bengan”.

– Men jag tycker det började se bra ut redan under den långa roadtrip vi var på i västra Kanada innan den här matchen. Mot Calgary och Edmonton spelade vi riktigt tajt försvarsspel och det har liksom satt sig. Vi har fått förnyat självförtroende.

”Sju matcher utan att jag gjort nåt”

Den 28-årige stockholmaren var själv en av de det slog allra mest gnistor om hemma i Consol Energy Center i natt. Han gjorde sitt femtonde mål för säsongen redan efter knappt två minuter och spelade sedan fram nämnde Comeau också.

– Jo, det känds riktigt hyggligt. Och det var skönt att få göra ett mål. Jag tror det gått sju matcher utan att jag gjort nåt och om det inte lossnar såna gånger sätter det sig lätt i huvudet, säger han.

Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall stod för assist på Stephen Weiss tröstmål i andra perioden.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Pittsburgh Penguins

Patric Hörnqvist

Ishockey

NHL