SHL-stjärnan anmäls efter tacklingen

HOCKEY

Riskerar att missa play in-matcherna mot Djurgården

LULEÅ/STOCKHOLM. SHL har fått in en anmälan om Chris Abbotts tackling på Frölundas Erik Gustafsson.
Nu riskerar Luleåstjärnan att missa play in-mötena med Djurgården.

– Det är inte så mycket att säga. Han får ge sitt yttrande och så får vi se vad utfallet blir, säger Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström till Sportbladet.

En anmälan har lämnats in till SHL mot Luleås Chris Abbott som nu riskerar att missa Luleås play in-matcher mot Djurgården.

Beslutet från SHL: "Tacklingen kommer från blindside, är mot huvudet och resulterar i att Frölundas spelare blir skadad. Lägg därtill att tacklingen bedöms som respektlös. Situationen är anmäld till Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd under regeln för checking to the head."

Det var i torsdagens avslutande SHL-omgång som Luleåstjärnan Abbott satte in en tuff huvudtackling på Frölundabacken Erik Gustafsson.

Kanadensaren själv vill inte kommentera tacklingen efter matchen men Erik Gustafsson tyckte att tacklingen var för tuff.

– Som tur är så hinner jag se någonting komma. Tur att jag hann göra det för jag har ont i huvudet nu. Jag fattar inte att de inte kan se den. De är fyra man ute på isen. Jag tycker att den är ganska ful faktiskt. Vi har snackat om det här hela året att de här tacklingarna ska bort, sa Gustafssoni går.

Har svarat för 30 poäng

Luleåkaptenen Chris Abbott har hittills under året prickat in 30 poäng  (13+17) på 52 matcher och skulle vara ett tufft avbräck för tabellåttan vid en avstängning.

Sportbladet har pratat med Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström.

Hur upplever du tacklingen?

– Jag ska inte föregripa nu. Vi ska se den noga bild för bild och så. Det är ett läge där vi spelar powerplay och alla inblandade vet att man inte vill bli skadad eller avstängd eftersom det kommer viktigare uppgifter. Olyckligtvis så träffar axeln i Gustafssons huvud när han är i en låg position. Men han kan spela vidare det bytet och spela vidare i matchen.

Är det för hårt med en avstängning?

- Vi ska titta på den bild för bild och ge vårt yttrande. Sen ska vi invänta domen och efter det så får vi värdera. Men självfallet så hoppas vi att vi kan spela med bästa lag. Det är en säsong som har innehållit mycket olika situationer där vi har upplevt att vi inte har haft det på vår sida, säger Bergström

Beslut om en eventuell avstängning fattas lördag förmiddag.

Första play in-mötet mellan Luleå och Djugården avgörs 17.15 lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM