Tre Kronor

Mårts: Betala tillbaka pengarna till de som köpt biljetter

Av: 

Hans Abrahamsson

HOCKEY

VÄSTERÅS. Tre Kronors andra isfiasko på mindre än ett år.

Och förbundskapten Pär Mårts var oerhört besviken efter den avbrutna matchen mot Finland.

– Fick jag bestämma vore det rätt att betala tillbaka pengarna till alla som köpt biljetter, säger Mårts.

Dubbellandskamperna mot Finland såg Pär Mårts som en viktig förberedelse inför kommande VM-turnering. Nu blir det bara en riktig match eftersom fredagens match i Västerås avbröts bara två minuter in i den andra perioden.

Precis som i Sundsvall i april höll inte isen och ytterligare en landskamp tvingades avbrytas.

I torsdags kväll började arbetet med att lägga ny reklam på isen i ABB Arena. Ett arbete som inte föll väl ut. Redan i den första perioden märkte spelarna att allt inte stod rätt till.

– Flera spelare kände att något var konstigt och frågade vad det var för fel på slipningen, berättar forwarden Simon Hjalmarsson, som var med även i den avbrutna matchen i Sundsvall.

Deppad förbundskapten

Pär Mårts var rejält nedstämd när han mötte medierna efter matchen:

– Jag står här som Tre Kronors ansikte utåt och ska få stjärnorna att glänsa, då känns det här inte alls bra. Vi jobbar så in i vassen mot KHL för att få hem spelare och då är det här inte speciellt givande.

Ishockeyförbundet har jobbat i motvind med att skapa intresse för Tre Kronor under säsong och fiaskot i Västerås var ett riktigt bakslag i det arbetet.

– Tror inte det här är bra för varumärket. Ingen av oss mår bra i det här och det är beklagligt för åskådarna. De betalar kalaset för det vi håller på med och vi vill bjuda på underhållning och tända ett ljus. Barn kommer hit och tittar och så blir det bara negativa rubriker, säger Mårts.

Vad som händer med de åskådare som löst entré var sent i går kväll fortfarande oklart. Västerås IK, som tillsammans med Ishockeyförbundet arrangerade landskampen, ska gå ut med information på sin hemsida.

Vill betala tillbaka till åskådarna

Pär Mårts hade sin uppfattning klar:

– Fick jag bestämma kan jag tycka att det vore rätt att betala tillbaka pengarna, om det nu går att få till.

Ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström kunde inte lämna något besked:

– Det måste de (Västerås) komma tillbaka med. Det är flera parter inblandade och det tar lite tid att utreda ansvarsfrågan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tre Kronor

Ishockey

Pär Mårts