NHL

Silfverberg stor hjälte i toppmötet

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

”Jag hade väl lite flyt”

NASHVILLE. Kungen av nattens seriefinal i Nashville hette Jakob Silfverberg.

Han gjorde två mål när Anaheim slog Filip Forsbergs Predators – huvudkonkurrenten om förstaplatsen i NHL-tabellen.

– Jag hade väl lite flyt, men det var skönt att få göra ett par stycken och det betyder mycket att vi lyckas vinna i den här tuffa byggnaden, säger han till Sportbladet efter 5-2-segern.

Det var en äkta seriefinal som avgjordes i Bridgestone Arena i centrala Nashville i natt.

Ettan i sammanlagda NHL-tabellen, Nashville Predators – mot tvåan Anaheim Ducks.

Men det blev aldrig så mycket till tvekamp.

Anaheim var för effektiva i inledningen och hade redan i början av andra perioden gått loss till 4-0.

”Ett flytmål”

Och främste Ducks-killen hette alltså Jakob Silfverberg.

Den 24-årige gästriken stänkte in första målet i ett numerärt underläge i början av första perioden – och styrde sedan snitsigt in även det fjärde i början av andra.

– Första målet är ju ett flytmål, jag skjuter från dålig vinkel. Pekka Rinne tar den och försöker hålla spelet igång, men Shea Weber är inte riktigt beredd och på något sätt trillar pucken ut mellan benen på honom, jag petar loss den och kan sen lägga den i närapå öppet mål, berättar ”Jacke” när vi träffar honom efteråt.

– Andra målet, det var en vanlig handledare från blå och jag lyckades få klubben på pucken för styrning och sedan gick den i stolpen och in. Det var tur det med, men det kändes ändå riktigt skönt att få göra ett par stycken.

”Tyff byggnad att vinna i”

Mest glad är den blågula seriefinalskungen dock över det faktum att Ducks nu är ensam etta i NHL-tabellen.

– Ja, det betyder såklart mycket. Det här är en tuff byggnad att vinna i, de har spelat oerhört bra i år och i tredje fick vi ju erfara vad de kan göra. Då kändes det som de bara sköljde över oss, säger han.

– Men vi spelade ändå hyfsat stabilt och höll dem på utsidan i egen zon och det känns väldigt bra att vi till slut kunde slå dem.

Två assist från Rakell

Även Rickard Rakell hade en lyckad kväll och stod för två assist – och det lustiga är att de båda svenskarna före matchen beklagade sig över att den kedja de vanligen bildar med Andrew Cogliano trots gott om chanser inte hade producerat tillräckligt mycket på slutet.

På grund av att lagkaptenen Ryan Getzlaf skadades under uppvärmningen tvingades coachen Bruce Boudreau dock sära på dem just i natt – och då lossnade det för båda...

– Ja, flinar Silfverberg, plötsligt gick det bra för bägge två. Jag sa det åt honom efteråt, vi får ge sjutton i att spela ihop så mycket.

Filip Forsberg svarade för assisten på det ena av Nashvilles tröstmål i tredje perioden.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL