Började slåss – på uppvärmningen

avMalin Wahlberg, Stefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

ÄNGELHOLM/STOCKHOLM. Matchen mellan Rögle och Västerås var het – redan innan den startade.

Rögles André Deveaux gick till attack mot Västerås Per Helmersson och ett jätteslagsmål utbröt.

– Jag är 32 år nu, så det är många år jag varit med i hockeyn och detta är det värsta jag har varit med om, säger Per Helmersson.

ENKÄT: Han är största svinet i Hockeyallsvenskan

Rögle leder direktkvalet till SHL med 2-1 i matcher mot Västerås. I förra mötet lagen emellan hettade det till rejält efter att André Deveaux åkt på en tackling från Per Helmersson. Röglespelaren blev liggande på isen, medan Västeråsspelaren klarade sig undan utvisning.

Det fick Rögle att rasa.

– Otroligt att det inte blir utvisning. Det är två domare på isen och ingen ser det. Fantastiskt dåligt. En checking from behind så det bara skriker om det, sa sportchefen Anders ”Masken” Carlsson.

”Ett sånt lågvattenmärke”

Redan på uppvärmningen inför den fjärde matchen utbröt ett jättebråk på isen – och Deveaux och Helmersson var i högsta grad inblandade.

Kanadensaren slog till Helmersson över hälsenan och följde sedan upp med en slagserie med knytnävarna. Efter det utbröt flera boxningsfajter på isen.

Alen Bibic gav sig på Stefan Gråhns och alla spelare hamnade i en klunga vid mittlinjen.

– Jag är 32 år nu, så det är många år jag varit med i hockeyn och detta är det värsta jag har varit med om, säger Helmersson och fortsätter:

– Jag står och kollar på vår värmning med ryggen mot Rögle och plötsligt får jag från ingenstans en sån jävla slashing rakt över vaden. Sekunden efter får jag ett slag i bakhuvudet så jag ramlar i isen.

”Slängs en del ord”

Deveaux håller inte alls med.

– Det var rörigt under uppvärmningen. Det slängs en del ord mellan olika spelare fram och tillbaka och sen händer det. Ingen blev skadad så det var ingen fara.

Startade du bråket?

– Nej.

Var det en slump att det var Per Helmersson du hamnade i bråk med?

– Jag antar det, säger Deveaux.

Helmersson ser det dock som en planerad hämnd.

– Det måste det vara. Kan inte vara något annat.

– Deveaux var säkert grinig för situationen i Västerås men min avsikt där var absolut inte att skada honom. Min avsikt är att lyfta upp honom i sargen. Man kan vara grinig för situationen men att göra så där bakifrån på uppvärmning är riktigt fegt.

Domarbasen Thomas Thorsbrink är rasande efter slagsmålet.

– Jag är så trött på det och blir så besviken för alla som älskar ishockey och så beter man sig på det här sätter. Det är ett sånt lågvattenmärke att det finns inte, säger han viasatsport.se och fortsätter:

–  Det är helt patetiskt, jag är så trött på dem.

Rögle vann matchen med 6-1 och har nu kopplat ett jättegrepp om SHL-platsen.

ENKÄT: Han är största svinet i Hockeyallsvenskan

■ ■ ■

”Har jobbat hårt för att visa de jävlarna”

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM