Rangers-svenskens nya fräckismål i natt

HOCKEY

Passerade Anaheim i hemmakrossen

1 av 3

NEW YORK. Det blev en ”Jesper Fasts weekend” för nya serieledarna New York Rangers.

Han gjorde ett av karriärens snyggaste mål mot Carolina i går natt – och följde upp med en ny fräckis när Blueshirts lätt chockartat vann nattens seriefinal mot Anaheim med 7-2.

– Jag känner att jag återvunnit lite av självförtroendet jag hade innan min skada och det är förstås roligt att vara inne i en sån här positiv trend, säger den försynte smålänningen till Sportbladet.

Det brakade till ordentligt på Madison Square Garden i natt.

Efter att i flera veckor ha haft svårt att göra mål exploderade New York Rangers och gjorde sju – säsongens största enskilda målskörd – på självaste Anaheim Ducks.

Och återigen satte alltså rookien Jesper Fast extra guldkant på segern med ett grant mål.

Mot Carolina igår natt stod han för rena cirkusnumret med en snurr-rörelse mitt i slottet, nu pillrade han – en bit in i tredje perioden – mycket fräckt in karriärens femte mål den så kallade köksvägen.

– Den ikväll var kanske ingen jättebalja men pucken trillade in på något sätt och som helhet får man väl vara nöjd med en sådan helg, säger den omtalat tystlåtne 23-åringen från Nässjö när vi träffar honom efteråt.

”Prio att göra rätt saker”

Jesper har i New York främst gjort sig känd som en hårt arbetande gnuggare i tredje- och fjärdelinan men i takt med att han etablerat sig i laget på allvar har de offensiva initiativen blivit fler.

– Det är min första riktiga säsong här, så prio har varit att göra rätt saker och få coachens förtroende, säger han.

– Men jag vågar ta för mig mer och mer och nu känner jag dessutom att jag är tillbaka där jag var innan jag blev skadad förra månaden. Självklart är det roligt att vara inne i en sån här positiv trend nu.

Hagelin: Rolig match

Även Carl Hagelin hängde en kasse – den sextonde för säsongen – under nattens målfest.

– Det var flax, jag såg inte ens pucken, jag hade bara klubban i isen och Kevin Hayes slog en fin passning så pucken gick in, säger han och fortsätter:

– Det här var en rolig match. Vi har spelat bra länge, framförallt defensivt, men inte gjort särskilt mycket mål, så det känns skönt att vi fick sån här utdelning. Särskilt bra är att det några killar som haft lite måltorka, som Derek Stepan, fick hänga några stycken. Det är bra för självförtroendet hos dem.

”Vi skämde ut oss”

För Ducks, som kom till New York som serieledare men fick lämna över förstaplatsen i tabellen till Rangers, var kvällen mindre rolig.

– Vi skämde ut oss under en nationell tv-sändning och såg ut som 30:e laget i tabellen snarare än första, grymtar coachen Bruce Boudreau.

VIDEO: Se Fasts fräcka mål på nhl.com

VIDEO: Se Fasts ”spin-o-rama-mål” mot Carolina

ARTIKELN HANDLAR OM