Foppa hyllar laget – redo för ett bättre år

1 av 2
HOCKEY

NORRKÖPING/STOCKHOLM. Peter "Foppa" Forsberg satt på läktaren när hans Modo säkrade SHL-kontraktet – och hyllar nu spelarna, som varit under hela stadens tryck.

– Jag har varit i stan och man har inte sett många spelare på Mamma Mia den sista månaden, säger han.

Peter Forsberg berättade inför kvalspelet att han var väldigt nervös.

Men med 3-0 i ryggen mot Vita Hästen kunde han slappna av något ikväll.

 – I dag var jag inte särskilt nervös i och med att vi ledde med 3-0. Vi var värda att vara kvar. Vi var snäppet bättre, säger "Foppa".

”Hela stadens tryck”

Klubbens assisterande general manager tycker att spelarna hanterat pressen på ett bra sätt.

– All cred till ledarstaben och spelarna som tagit sig i kragen och spelat så här bra under de här matcherna. Det är nerver och allt det där. Hela stadens tryck. Det har killarna gjort bra.

Har du märkt av det på spelarna?

– Jo, men så är det. Det måste man säga. Jag har varit i stan och man har inte sett många spelare på Mamma Mia den sista månaden. Man vill inte vara ute så mycket. Går man på Ica får man frågan vad som är fel och varför vi inte vinner, och allt det där.

Du var inne på tränarstabens betydelse. Vad har "Perra" betytt?

– Jag tror han betyder rätt mycket. Jag tycker vi var mer stabil sedan han kom in. Han har gjort ett kanonjobb. Han är känd för att få ihop laget och det känns som att alla drog åt samma håll på slutet.

”Mycket kvar att diskutera”

– Vi är jätteglada att säsongen är över och att vi får planera för att spela lite bättre nästa år.

Hur ser du på nästa år?

– Självklart har vi planerat lite, men vi har mycket kvar att diskutera. Men allt kontraktsprat tar vi någon annan dag, säger Forsberg, som inte åker med spelarbussen upp till Övik.

–  Jag ska inte åka med, tyvärr. Jag har möten i morgon bitti. Jag är för gammal för att åka med de där grabbarna, haha. Det blir för jobbigt mitt i veckan med småbarn. Men det blir säkert en bra bussresa hem.   

ARTIKELN HANDLAR OM