Sågar domarna efter märkliga utvisningen

Örebro-stjärnan: ”Domaren missade det helt”

avJacob Larsson

TIMRÅ. Örebro förlorade bottenmötet med Timrå.

Efter matchen var det en fly förbannad Aaron Palushaj som mötte media.

– Jag vet inte om de har något personligt mot mig. Varje match får jag domslut emot mig, säger stjärnan till Sportbladet efter matchen.

Örebros nyförvärv Aaron Palushaj var i rampljuset i Medelpad. Först dammade han in 0–1-pucken i krysset, sedan blev han brutalt förbannad på domarna efter en utvisningssituation i en match Örebro till slut förlorade med 1–2 efter förlänging.

Efter matchen var den 29-årige amerikanen ilsken på domarkåren.

– Varje match får jag domslut emot mig. Jag vet inte vad det beror på. Kanske bara för att det är jag. Jag vet inte, säger han efter matchen.

Varför tror du att de har något emot dig?

– Kanske för att jag är amerikan. Domarna kanske inte gillar amerikaner.

”Helt oacceptabelt”

29-åringen blev fälld av Timrås målvakt, Niklas Svedberg, i slutet av den första perioden, men blev själv utvisad. Sedan drog han på sig ytterligare en tvåa för snack.

– Det är flera situationer som är helt oacceptabla. Det känns som att kämpa i uppförsbacke hela tiden, säger Palushaj och fortsätter:

– Fansen kommer inte hit för att titta på domarna. De vill se oss spela. Domarna borde se sig själv i spegeln tycker jag. Det kanske är hårt sagt, men jag tycker det.

Hur ska ni vända den negativa trenden?

– Det gäller att vinna matcherna som är kvar innan uppehållet. Men det är svårt när man har domarna emot sig hela tiden. Det är frustrerande.

Aaron Palushaj straffades efter matchen med en ”game misconduct” för sin verbala attack. Domaren Mikael Nord berättar för Hockeypuls om beslutet och betonar att det i nuläget bara innebär en utvisning för snack:

– För stunden innebär det ingenting, utan det är mer ett signalvärde att vi beter oss bra efter matchen. Man har inte fria tyglar för att matchklockan ljuder, säger han.

Mikael Nord bemöter även kritiken som riktades mot domarkåren.

– Det får ju stå för honom. Vi bedömer alla spelare enligt samma regelbok med samma toleransnivå på snack, utvisningsnivå, allt. Att vi skulle förfördela eller missfördela honom finns inte i svensk domarkår.

ARTIKELN HANDLAR OM