Brandlarmet gick utan reaktion i Scandinavium

avHenrik Lundgren

Publicerad:
Foto: TT

GÖTEBORG. Precis innan nedsläpp gick brandlarmet i Scandinavium. 

Men den inspelade högtalarrösten var på så svag volym att det tog flera minuter innan publiken började resa sig från sina platser.

– Det var tur att det var ett falsklarm. Det här var en nyttig påminnelse och något som fastighetsägaren måste rätta till, säger Frölundas ordförande Mats Grauers.

Det var en märklig känsla inför matchstart. Precis efter introt så gick brandlarmet igång, och svagt hördes en inspelad röst i högtalarna, som först efter att antal upprepningar gick att urskilja meddelade att arenan skulle utrymmas.

Spelarna höll sig också kvar på isen, och åskådare efter åskådare började se sig om vad som var på gång. Först efter flera minuter, och ett antal upprepningar av meddelandet, började Frölundapubliken ta på sig jackorna och långsamt gå mot utgångarna. 

Precis då gick Frölundas speaker Niklas Brink in och meddelade att det var ett falsklarm och att matchen snart skulle påbörjas, och det meddelandet var på en helt annan ljudnivå.

Ingen reaktion

Frölundas ordförande Mats Grauers var en av dem som inte reagerade på larmet.

– Den högtalarrösten är alldeles för låg. Nu när det var så oskyldigt så var det bra att vi kan notera det och framföra det till fastighetsägaren. Det där måste de rätta till, säger han.

Brandlarmet gick igång för att personalen glömt stänga av det under Frölundas intro, då en del eld används. 

– Just vid introt har vi ju det, och då stänger man av larmet de här korta sekunderna. Men det glömde man uppenbarligen i dag. Det var bakgrunden till larmet. 

Men det var inte mycket reaktion från publiken?

– Nej, man hörde inte riktigt vad rösten sa. Och det är inte bra, publiken måste få informationen.

Det hade kunnat gå riktigt illa om det brunnit på riktigt?

– Ja. Så som sagt, jag tycker att det var bra att vi ser det här nu när det inte var allvar. Jag tror att det var en nyttig påminnelse. Den inspelade rösten behöver ses över, den var alldeles för svag.

Fastighetsägaren är Göteborgs kommun genom sitt bolag Higab, som sen via GotEvent hyr ut arenan till Frölunda.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM