Pettersson sänkt: ”Inte alls avsiktligt”

Påkörd av Larsson – fansen höll andan

HOCKEY

BUFFALO. Nej, Johan Larsson sänkte inte Elias Pettersson med avsikt.

– Jag skulle vända om och åka till båset och krockade med honom. Det var en ren olyckshändelse. Jag är glad att han kunde spela vidare, säger gotlänningen till Sportbladet.

Det var i mitten av andra perioden i den upphaussade matinén mellan Sabres och Canucks i Keybank Center i Buffalo den blågula kollisionen ägde rum.

Johan Larsson körde in i Elias Pettersson och såg ut att träffa honom i höjd med huvudet – och Pettersson, som ju just återvänt från en hjärnskakning, blev liggande en stund på isen men tog sig sedan till båset och spelade vidare.

Larsson visades ut i två minuter – för tripping.

– Men det var verkligen inte avsiktligt att tackla honom så högt. Det var inte avsiktligt att tackla honom alls, säger Buffalos gotländske center när vi träffar honom efteråt.

”Ren olyckshändelse”

– Jag skulle vända om och åka till båset och just då dök han upp där. Så vi kolliderade. Det var en ren olyckshändelse. Jag är glad att han kunde spela vidare.

Elias själv är för förgrymmad över att Canucks tappade en 3-1-ledning och till slut fick stryk på straffar för att säga så mycket överhuvudtaget, men inga andra i Canucks har några synpunkter på den omtalade situationen så den svenske rookie-sensationen mår av allt att döma bra.

Det gör Johan Larsson också. Dels vann ju Sabres – och dels har han fått se omtalade Pettersson på nära hålla nu.

– Men märker ju direkt att det är en väldigt speciell spelare. Han har ”det” både i händerna och i huvudet, konstaterar han.

1 av 3 | Foto: VIASAT
NHL-svenskarnas amerikanska smeknamn 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM