Guldhjälten kan återvända till SHL

Publicerad:
Uppdaterad:
Filip Sandberg och Lias Andersson firar guldet i fjol.
Foto: BILDBYRÅN
Filip Sandberg och Lias Andersson firar guldet i fjol.

HOCKEY

JÖNKÖPING. Ny tung för lust för HV71 – men nu är en riktig drömförstärkning på väg.

Guldhjälten Filip Sandberg, 24, har brutit sitt kontrakt med San Jose och mycket talar för att han återvänder till Jönköping.

– Klart det är en hyperintressant spelare för oss, och jag tror HV har en bra plats i Filips hjärta, säger HV:s sportchef Johan Hult.

HV71 åkte på ännu en tung förlust när Linköping vann rivalmötet i Kinnarps Arena med 3–1. Topptippade HV fortsätter att sladda i tabellen och truppen är stort behov av förstärkning.

Och nu är ett riktigt intressant namn på väg hemåt.

Strax före nedsläppet mot Linköping stod det klart att HV:s guldhjälte Filip Sandberg bryter sitt kontrakt med NHL-klubben San Jose.

Han står uppsatt på så kallad unconditional waivers. Om det inte är någon annan klubb som plockar honom inom 24 timmar är Sandberg fri att återvända till Europa.

– Vi får avvakta waivers. Vänder han till Europa har vi ett gällande avtal med honom. Klart att det är en hyperintressant spelare för oss. Stark på plan i alla riktningar och även en stark ledare i gruppen. 

– Får vi möjligheten att plocka in en kille som varit här förut med stor energi som kan vara otroligt lämpligt just nu, säger Johan Hult efter förlusten mot Linköping.

Stockholmskillen, som är brorsa med AIK-kaptenen Christian Sandberg, lämnade HV efter guldet 2017 och skrev på ett NHL-kontrakt med San Jose. Men några NHL-matcher har det inte blivit. Förra säsongen tillbringade högerskytten i AHL och där har han även spelat under inledningen av den här säsongen.

Tillhör HV71 säsongen ut

Filip Sandberg förlängde i februari 2017 sitt kontrakt med HV med ytterligare två år, det innebär att han, om inget annat står i kontraktet, tillhör Jönköpingsklubben om han återvänder till Europa.

Filip Sandberg var en av HV:s stora guldhjältar 2017. Han svarade för 14 poäng på 16 slutspelsmatcher.

Tillsammans med Mattias Tedenby och Lias Andersson bildade han den så kallade bumbibjörn-kedjan:

– Det vore grymt kul, såklart, om han väljer komma tillbaka, säger Tedenby.

Har ni haft någon kontakt under hösten?

– Lite smått, sådär, får och till.

Tänker du försöka höra av dig igen nu?

– Ja, jag får slänga iväg något meddelande och trycka på lite, haha.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!