De gör comeback – i en helt ny liga

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Ikonerna med i nysatsningen: Spännande

Bengt-Åke Gustafsson och Nicklas Lidström gör comeback.

Duon ska spela i den nya legendarligan WLHL.

– Det känns spännande, säger Gustafsson till Sportbladet.

På torsdagens samlades representanter från Rysslands, Sveriges, Tjeckiens, Finlands och Tysklands ishockeyförbund och spikade de sista detaljerna för den nya, icke-kommersiella, hockeyligan ”World Legends Hockey League (WHL).

”Blir bra underhållning”

Ligan kommer att starta redan i höst och bestå av före detta storspelare från Ryssland, Tyskland, Finland, Sverige, Tjeckien och Slovakien. Två av dem är Bengt-Åke Gustafsson och Nicklas Lidström, skriver finska Ilta-Sanomat.

– Självklart ställer jag upp, säger Gustafsson till Sportbladet.

Vad förväntar du dig?

– Vad jag har förstått ska det vara som ett VM för ”all-timers” som är lite utspritt, alltså inte allt på en gång. Det ska spelas lite småturneringar här och där. Så det känns spännande.

Du ser fram emot ligastarten?

– Sjävklart. Det är alltid roligt att träffa och spela mot gamla motståndare och kollegor. Och det blir nog bra underhållning att titta på.

Hur är formen då?

– Just nu är den inte bra, men jag har en stund på mig att träna. Jag kommer vara laddad när det väl drar i gång, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Startar i november

Bildandet av WLHL firas enligt en pressrelease från Svenska Ishockeyförbundet genom en All Star-match som spelas i Moskva första veckan i oktober.

Ligan drar i gång i november månad.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!