Nyquist: Vi har inte riktigt varit oss själva

HOCKEY

Lossnade ordentligt för Detroit

Foto: Gustav Nyquist och Zäta kramas.

BOSTON. Det kom ett ordentligt styrkebesked från Detroit Red Wings under lördagen.

De nollade starka Tampa hemma i Joe Louis Arena.

– Vi har inte riktigt varit oss själva på slutet, så det kändes riktigt bra att vi kunde svara för en så stark insats i 60 minuter, säger målskytten Gustav Nyquist till Sportbladet efter 4-0-segern.

Det har gått att undra senaste veckan:

Hur är det egentligen fatt med Red Wings?

De såg vingliga ut mot San Jose häromdagen och inte var det mycket bättre mot svaga Arizona några dagar dessförinnan.

Men just som eventuella tvivel börjat få fäste går de alltså ut och dunkar till ett av ligans bästa lag med 4-0.

– Ja, det var riktigt skönt. Vi har inte varit oss själva på slutet, särskilt inte i de två senaste matcherna, men idag kändes det som att vi var tillbaka där vi ska vara, säger Gustav Nyquist när vi når honom strax innan lagets flight till New York och söndagens matiné mot Islanders.

Han fortsätter:

– Vi var bra i 60 minuter och spelade enkelt, fick ner puckarna djupt i deras zon och naglade sedan fast den där. Därmed slapp vi tillbringa så mycket tid i vår egen zon.

 ”Bacon” är het nu

Sannolikheten är stor att Tampa och Detroit stöter på varann i första slutspelsomgången och med tanke på att Tampa vunnit de senaste sju mötena kan den här segern betyda mycket för Detroit i förlängningen.

– Ja, vi har haft svårt mot dem och det var kul att äntligen få slå dem. Men det är i sig mest en bonus, det verkligt viktiga var att vi kunde komma tillbaka och spela bra igen, säger ”Gus”.

Som själv pangade in sitt 24:e mål för säsongen – samt assisterade till ytterligare ett – och därmed bara har fyra kvar till personbästat från ifjol, och sex till 30.

– Men det är få matcher kar nu, ska jag klara det får jag verkligen spurta. Jag är glad över att jag fick in en puck idag, det var ett tag sedan, kommenterar han.

Även Joakim Andersson gjorde mål mot Tampa – på volley.

– Det var riktigt snyggt. ”Bacon” är het nu, säger kompisen Nyquist.

ARTIKELN HANDLAR OM