SHL-slutspelet 2015

Passningen: ”Man vill inte vara ett topplag”

Av: 

Marcus Wulcan

HOCKEY

Hallams svar till Rönnberg

GÖTEBORG. Frölunda leder med 1-0 i matcher.

Då drar Roger Rönnberg igång det psykologiska spelet och försöker lägga över all press på motståndarna.

– Det kanske är ambitionslöst här i Göteborg, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Även om det satt hårt inne vann Frölunda till slut med klara 4-1 i Scandinavium i det första semifinalmötet av sju. Tränaren Roger Rönnberg var förstås nöjd med segern och hyllade offerviljan, men i övrigt verkar det finnas en hel del att förbättra.

– Vi måste höja vårt spel en nivå om vi ska sno en match till. Nu har vi snott en match av Växjö som är guldfavoriter och det är otroligt stort av det här unga laget, det måste vi förstå. Det laget vi möter har åtminstone tre förstakedjor, och så har de en fjärdekedja som jag hade kunnat använda som min andrakedja, säger Rönnberg och fortsätter:

”Kanske är ambitionslöst här i Göteborg”

– Vi möter ett etablerat och erfaret lag. Vi måste höja oss en nivå till om vi ska skaka om Växjö, det är jag helt övertygad om. Man får vara nöjd med det lilla och offerviljan, det är det jag vill lyfta fram.

Växjös tränare Sam Hallam är inte förvånad över Rönnbergs utspel på presskonferensen.

– Han försökte absolut lägga över pressen på oss, så är det. Det kanske är ambitionslöst här i Göteborg. Man vill inte vara ett topplag och man vill inte ha förväntningar på sig att man ska gå långt i ett slutspel, det är kanske så de vill fortsätta ha det här, säger Hallam.

”Äldsta knepet i boken”

Du är allvarlig nu?

– Det lät ju så på Roger. Men det är det äldsta knepet i boken: ”Vi är underdogs”. Men vi spelar den här serien för att vi vill vinna den. Vill de lägga över pressen på oss så vill de. Då följer man bara manualen.

Hur bedömer du era chanser nu?

– Det här är en match och det är först till fyra. Vi kom i underläge även i kvartsfinalserien (mot Örebro) och fick känna på hur det kändes, och det hanterade vi på ett bra sätt. Hoppas att det stärker oss inför andra matchen nu, säger Sam Hallam.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

LÄS OCKSÅ

Växjös påskFYRverkeri - Mats Wennerholm

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL-slutspelet 2015

SHL Svenska hockeyligan

Frölunda HC

Växjö Lakers Hockey