Svensklaget klart för NHL-slutspel

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

”Fantastisk skönt att vi kan hålla slutspelssviten levande”

NEW YORK. Detroit Red Wings tog en poäng borta mot Montreal i natt – och därmed är de klara för 24:e raka slutspelsframträdandet.

– Det är en väldigt fin svit och det känns fantastiskt skönt att vi kan hålla den levande, säger Henrik Zetterberg till Sportbladet.

Den längsta, aktiva slutspelssviten i nordamerikansk proffsidrott är alltså intakt.

Detroit Red Wings fick visserligen stryk med 4-3 borta mot Montreal, men först efter övertidsavgörande av danske Lars Eller och eftersom Boston samtidigt förlorade mot Florida räckte en poäng för att säkra en playoff-plats.

– Det var en tuff match för oss, Montreal är bra, men jag tycker vi svarade för en riktigt stark insats och krigade till oss den poängen, säger Henrik Zetterberg när vi når honom efteråt.

– Naturligtvis känns det otroligt skönt att vi är klara nu. Det är en väldigt fin svit och vi vill hålla den levande.

”Vi trivs ihop”

Precis som senast mot Carolina spelade ”Zäta” ihop med gamla kompisen Pavel Datsyuk – och deras gemensamma insats var nyckeln bakom nattens framgång . Pavel stod för ett mål och en assist – och den svenske stjärnan för två assist.

– Ja, vi trivdes ihop för tio år sedan och det gör vi verkligen nu också. Det är skönt att se att samarbetet fortfarande fungerar så bra, konstaterar Zetterberg.

Vilka Detroit får möta i första slutspelsomgången är inte klart – långt därifrån.

– Nej,  vi kan ju hamna trea i divisionen eller sjua eller åtta i konferensen. Det är otroligt att så mycket fortfarande kan vara oklart när bara en match återstår, konstaterar den 34-årige kaptenen.

– Men vi ska åka ner till Carolina på lördag och försöka göra en bra match där och sedan får vi se vad som händer.

Publicerad: