Landslagsback skriver på för Färjestad - fler kan komma

HOCKEY

KARLSTAD

Samtidigt tittar man redan mot nästa säsong.

Sportbladet kan idag avslöja att landslagsbacken Thomas Rhodin, 33, bestämt sig för Färjestad.

Elitserielagen rustar inför slutspurten av årets elitserie.

Rhodin, som spelade i Tre Kronor så sent som i Karjala Cup i Finland i november, har gjort succé schweiziska Fribourg. Det har gjort honom till högvilt bland klubbarna, nyligen nobbade han HV 71. Till sist stod valet mellan hårdsatsande Zürich och moderklubben Färjestad.

- Rhodin berättade för oss för ett par dagar sedan att han tackar nej till oss och istället bestämt sig för att flytta hem, bekräftar Zürichs general manager Simon Schenk.

Rhodin har tidigare spelat tre säsonger för Eisbären Berlin i den tyska ligan och nu efter ytterligare två år utomlands flyttar han hem för att avsluta karriären i Färjestad.

Överens om kontrakt

Han är överens med Färjestad om ett flerårskontrakt som förväntas undertecknas till veckan.

Färjestads sportchef Håkan Loob vill inte bekräfta övergången idag.

- Med hänsyn till andra personer så har jag inga kommentarer. Men tidigare har jag bekräftat att vi har ett intresse av Rhodin, säger Loob.

Samtidigt är det klart att Marian Gaborik tillsammans med Moras Marian Hossa återvänder till Slovakien och Dukla Trencin efter matchen mellan de båda lagen den 31 januari.

- Jag håller ögonen öppna och ser vilka spelare som kommer att finnas på marknaden till veckan. Men jag vill ha en spelare med spets om vi ska förstärka, en spelare som är mycket bra i tex power play eller en riktigt bra tekare, säger Loob.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM