Elitmötet avbröts efter stormvindarna

HOCKEY

Taket i gungning – hallen utrymd

Fyra och en halv minut återstod av mötet Malmö–Frölunda när stormvindarna i Malmö nådde orkanstyrka.

Ishallschefen Göran Ekholm tog beslut att avbryta matchen – i rädsla för spelarnas och publikens säkerhet.

– Hela taket gungade, säger Malmös vd Stefan Krüeger till sportbladet.se

Foto: Såg hur taket gungade Malmös vd Stefan Krüeger blev ögonvittne till hur jumbotronen i Malmö Isstadion sattes i gungning under mötet Malmö–Frölunda. Strax senare utrymdes arenan.

Stormvindar rasar just nu över Sydsverige och i Malmö togs i eftermiddags det dramatiska beslutet att utrymma Malmö Isstadion mot slutet av elitseriemötet Malmö–Frölunda.

Taket hade då satts i gungning.

– Jag var på plats på läktaren och redan innan beslutet togs hade folk börjat att lämna arenan. Flera var fram till mig och sa att de var rädda, säger Stefan Krüeger.

Vd-n uppger att ett möte med ishallschefen Göran Ekholm ledde fram till åtgärden att utrymma.

– Man såg verkligen att taket gungade. Det man var rädd för var att exempelvis jumbotronen eller "lösa" föremål skulle rasa ned. Mer det än taket skulle flyga bort.

Hur gick utrymningen till?

– Det var ingen panik, folk tog det lugnt.

Spelarna försvann snabbt till omklädningsrummen, med Frölunda i en 6–1-ledning. Efter en telefonkonferens mellan Svenska ishockeyförbundets tävlingsansvarige och tränarna Stephan Lundh (Frölunda) och Dan Hobér (Malmö) fastställdes just 6–1 som slutresultat.

– Det var väl bäst att bryta nu och ta det säkra före det osäkra, för det var ju så lite tid kvar av matchen så det faller under force majour, yttre omständigheter, säger Lundh till TT.

Anders Burström