Stöld skakar Brynäs

Publicerad:
Uppdaterad:

Tjänsteman stal sexsiffrigt belopp av krisklubben: Ett hårt slag för oss

Brynäs skakas av en intern skandal.

En tjänsteman på kansliet misstänks ha stulit ett sexsiffrigt belopp från klubbens konto.

– Ett hårt slag för oss. Nu har personen blivit arbetsbefriad och en polisanmälan ska lämnas in, säger Anders Hedin, ordförande för Brynäs.

Brynäs har startat årets elitserie över förväntningarna.

Laget har tagit tolv poäng och är överraskande femma i tabellen.

Nu skakas den anrika föreningen av en intern skandal. En tjänsteman på kansliet misstänks ha förskingrat ett sexsiffrigt belopp från Brynäs konto.

”Det är tragiskt”

– Vi vill inte föregå en undersökning, men vi har haft ögonen på det här ett tag och när vi märkte vad som hade hänt kunde vi inte blunda. Personen i fråga har haft tillgång till vårt konto och det finns många tricks att dölja uttag. Att det handlar om en nära kollega är mycket tragiskt och känsligt, säger ordförande Anders Hedin.

Tjänstemannen har arbetsbefriats med omedelbar verkan och kommer att polisanmälas.

Personen misstänks ha tagit ut pengar från föreningens bankonto vid flera tillfällen. Pengarna har sedan använts till privat bruk. Vad Brynäs känner till har förskingringen ägt rum sedan i januari, men det kan ha pågått mycket längre än så och omfatta miljonbelopp.

För Brynäs kommer skandalen mycket olyckligt. Föreningen jagar en ekonomi i balans och är så inte fallet 30 april nästa år kommer Brynäs att tvångsdegraderas, trots att man klarar de sportsliga kraven.

Tre miljoner back

I fjol visade bokslutet över tre miljoner back. Med den här smällen som tjänstemannen misstänks ha orsakat blir arbetsmiljön för styrelsen ännu mer ansträngd.

– Det här kommer olämpligt. Men vi jobbar vidare och vad vi vet nu kommer vi att klara förbundets ekonomiska krav i vår, säger Anders Hedin.

Påföljden för den misstänkta förskingraren kan bli dagsböter eller till och med fängelse. Tommy Sjödin, lagkapten i Brynäs, informerades vid ett spelarmöte i går morse.

– Det är oförsvarligt att ta våra pengar. Men det är väl bara att acceptera hur verkligheten ser ut. Sånt här händer överallt just nu. Titta bara på de stora företagen, säger Tommy Sjödin.

Tomas Ros

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN