Mållös – då slog Högström till två gånger på 15 sekunder

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Inte ett mål på 22 matcher – då slog Marcus Högström till med två mål på 15 sekunder och totalt tre mål när Djurgården krossade Brynäs.

Efter sina två första mål skickade han en syrlig passning till domarbasen Tomas Thorsbrink. 

– Lite humor tycker jag. Det var lite skojfriskt, men har egentligen inte mer att säga, säger Högström efter matchen.

Marcus Högström var en av de mest omskrivna nyförvärven inför säsongen. Den skickliga backen återvände till Djurgården efter en skadefylld säsong i Nordamerika. 

Men spelet har inte riktigt fungerat och framför allt har målskyttet haltat. Högström var mållös fram till kvällens möte med Brynäs. 

Dessutom stängdes Högström av tidigare i höst sedan han från båset knockat Rögles Dennis Everberg. Han friades först, men stängdes sedan av i efterhand sedan regelboken tolkats på ett annat sätt.

Och när Högström intervjuades om sina två mål efter den andra perioden passade han på att ge en känga åt domarbasen. 

– Det blir nog ett hattrick, jag antar att Thorsbrink gör en sån där härlig efterhandskonstruktion som han gjort bra i år, så det blir nog ett tredje mål i morgon. Eller kanske på torsdag, säger han till C More.

Foto: TT

Det Högström syftade på var ett mål i första perioden som Högström dundrade in men som dömdes bort sedan Anton Hedman blivit avblåst för en utvisning sekunden före pucken gick i mål. Efteråt sa han så här om utspelet mot Thorsbrink:

– Kul tycker jag. Lite humor. Det var lite skojfriskt, men har egentligen inte mer att säga.

Högström fick sitt tredje mål ändå när han fastställde slutresultatet till 6–0.

– Tre mål i SHL har jag aldrig gjort tidigare. Två har jag nog gjort. Med sju minuter kvar sa jag att ”nu jävlar grabbar får ni pegga upp mig för det här läget kommer inte igen”. Så var de snälla och gav mig något extrabyten också så jag fick jaga det där tredje målet, säger Högström.

Om det var uppåt i Djurgården efter storsegern var det betydligt mer frustrerat i Brynäslägret: 

– Jag fattar inte varför det ska få ske ut så här. Tufft att stå här och förklara sig efter en sådan här match, säger forwarden Nicklas Danielsson.

Att kollapsen sved lite extra en kväll där Brynäs hyllade cancersjuke Oskar Lindblom bak på sina hjälmar medgav Danielsson:

– Klart det är så. Det är inte direkt något positivt att gå ut och torska med 0–6. Klart det är jäkligt tufft. Men vi kämpar för Oskar och hoppas verkligen allt är bra och han vet att vi tänker på honom.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!