”Trodde det var första och sista gången”

avEmelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Suveräna serieledare – efter att ha spelat alla sina hemmamatcher före årsskiftet.

Nu ska HV71 försvara sin ledning i SDHL med avslutande elva raka bortamatcher.

– Det är bara att bita i det sura äpplet, säger HV:s Anna Borgqvist.

HV71, som spelade SM-final 2017, har rustat rejält inför den här säsongen för att nå samma höjder.

Storspelare som Kennedy Marchment, Sidney Morin, Kaitlyn Tougas, Hanna Olsson och Anna Borgqvist har plockats in och fram tills nu bidragit stort till att Jönköpingslaget överraskande toppar tabellen med en tvåsiffrig marginal.

Men 2020 ställs man inför en stor utmaning då de resterande elva seriematcherna alla spelas på bortaplan.

– Vi har vetat om det här hela säsongen så man är mentalt förberedd. Men det är klart att det är tråkigt och att man hellre spelar hemma, borta, hemma, borta och håller på sådär, säger Anna Borgqvist och fortsätter:

– Men man får försöka att inte lägga energi på det. Vi har haft det gött med hemmamatcher hela tiden. Det är bara att bita i det sura äpplet och ta det bortamatch för bortamatch, ”roadtrip” för ”roadtrip”.

”Mitt i novembermörkret”

För den landslagsmeriterade spelaren är det inte första gången det blir så här. Även säsongen 2017/2018 , då med Brynäs, klumpade bortamatcher ihop sig i en stor massa.

– Jag trodde det var första och sista gången, säger hon och skrattar.

Hur tacklade ni det då?

– Det var lite likadant, att vi delade in det i roadtrip för roadtrip. Man får ta det med en klackspark. Man ser att schemat ligger märkligt och biter ihop och kör. Det funkade då och då tror jag att det var mitt i novembermörkret. Nu är det ändå januari.

Hur tror du att det kommer att gå för er nu?

– Jag tror inte att det är någon fara för vårt lag. Vi får umgås lite mer, dricka mycket kaffe i bussen.

Och ni trivs bra ihop?

– Åh, gud ja!

”Mycket kan hända”

Tror du att de andra lagen ser sin chans att gå ikapp när de nu bara får möta er hemma?

– Ja, men det tror jag. Det är klart man hellre spelar hemma. Mycket kan hända och det är tajt i tabellen, många lag som krigar för poäng som kan betyda mycket. Men vi har allt i egna händer och siktar på att att vinna serien.

När du spelade i Brynäs trodde du att du sett det här spelschemat för första och sista gången och nu händer det igen. Blir det så här fler gånger tror du?

– Jag tror att det är upp till klubbarna att inte godkänna det . Någonstans har HV sagt att det är okej. Det handlar om att granska det bättre och ta upp det. Det går inte skylla på någon. Men alla lag vill spela hemma,borta,hemma,borta, det säger sig själv. Jag hoppas att det blir så.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM