Leksand vill ställa in resten av säsongen

SHL planerar att spela klart säsongen.

Det gör Leksands general manager Thomas Johansson upprörd och förvånad.

– Vi måste tänka på hälsan. Varför ska vi skicka runt våra spelare i halva Sverige och utsätta dem för risker?

Det är beslutat att sista SHL-omgången under torsdagskvällen kommer att spelas utan publik efter regeringens publikbegränsning på grund av coronavirusets spridning.

Besked om hur det blir med SM-slutspelet kommer under torsdagen.

– Vi vågar knappt inte åka till Stockholm, men hockeylagen ska flyga runt i Sverige i flygplan som kanske tidigare fraktat personer från Ukraina eller Italien. Jag har spelare i min organisation som har diabetes och är därmed i en riskgrupp. Ska jag som hans chef utsätta honom för de här riskerna? Jag vill inte ta de konsekvenserna, säger Thomas ”Tjomme” Johansson.

”Verkar inte fatta”

Leksand ligger på näst sista plats i SHL-tabellen och har varit klart för kval för att klara sig kvar i den högsta serien.

– Det här handlar inte om hockey. Det handlar om större saker. Jag har ingen aning om hur vi ska få ihop seriestrukturen nu. Men det är sekundärt. Exempelvis, vad händer om Djurgården drabbas av en smitta i kvartsfinalen och ställer in. Sedan har Djurgården smittat Växjö som i sin tur ställer in semifinalen. Det här kan leda till många konstiga turer och det finns en anledning till att sporten väljer att stänga ned nu. Det finns viktigare saker än hockeymatcher, säger ”Tjomme”.

”Förespråkare för kval”

Blir det inte känsligt att Leksand har de här åsikterna?

– Det handlar inte om att Leksand vill klara sig kvar eller att jag vill stänga säsongen. Jag är en förespråkare för kval med den nerv som kommer med det. Men vi befinner oss i ett läge i Sverige som är speciellt. Ska det sportsliga och ekonomi gå före hälsan? Ja, kommer vi överens om det är det bästa så är det fine med mig. Väldigt många ligor i Europa har fattat beslut att stänga ned och det finns en anledning till det.

I det sista omgången spelar Leksand hemma mot HV71 inför tomma läktare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!