Linköpings HC

Efterlängtad seger för LHC

Av: 

Johannes Hägglund

HOCKEY

LINKÖPING. Efter fyra raka förluster, och fyra tappade ledningar, tog Linköping en efterlängtad trepoängare.

Östgötarna tappade 1–3 till 3–3 mot HV71, men lyckades till slut ändå vinna.

– Vi måste göra det här till en vana, säger Linköpings lagkapten Eddie Larsson.

Linköping kom till rivalmötet mot HV71 som tabelljumbo och dålig formkurva. Fyra raka matcher hade slutat med förlust och gemensamt för de här matcherna var att östgötarna hade tappat en ledning. I tre av matcherna hade de dessutom en tvåmålsledning.

Historien såg ut att upprepa sig mot HV71. Linköping gick upp till 3-1, men inom loppet av 53 sekunder i den andra perioden gick HV71 ikapp till 3-3. Till skillnad från tidigare lyckades Linköping samla kraft att komma igen och till slut vann östgötarna med 5-3.

– Jag tror den här segern betyder massor, säger LHC:s Henrik Törnqvist.

”Vi gör mycket bra”

Lagkaptenen Eddie Larsson:

– Jag är mer lättad än glad tror jag, men det är betydligt mycket skönare att komma in i omklädningsrummet efter en vinst än en förlust, såklart, säger Larsson.

När 2-3 och 3-3 kom. Smög det sig inte tackar från era tidigare tapp?

– Att vi fick en paus där var skönt. Hade det kommit tio minuter in vet man inte vad som hade hänt. Vi jobbar på att få bort det där och att få stopp på det på isen. Förhoppningsvis kan det här hjälpa oss framöver, säger Larsson.

Även om Linköping har haft svårt att förvalta ledningar till vinster den senaste tiden menar Larsson att självförtroendet inte är särskilt dåligt i laget.

– Vi gör mycket bra saker och downperioder kommer att komma, men de får inte bli för långa, som mot Växjö när vi släpper in fyra. Där har vi haft något att jobba på. Vi har haft ledningen i sex raka matcher tror jag och det är ändå något positivt. Det är är inte så negativt som det känns. Man får bygga på de positiva sakerna när man har dåligt självförtroende, och det har vi gjort tycker jag. Nu gäller det att vara lite ödmjuka i morgon och kanske ta de negativa sakerna, säger han.

”Måste göra det här till en vana”

Även om det blev vinst mot HV71 är Linköping fortfarande tabelljumbo, men nu skiljer bara en poäng till tolfte platsen, ovanför kvalstrecket.

– Vi måste göra det här till en vana. Vi måste vinna många matcher i rad eftersom vi har hamnat efter redan från början, säger Eddie Larsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Persson: ”Är så jäkla långt ifrån att sparka Bert”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Linköpings HC

HV71

SHL Svenska hockeyligan

Ishockey