Hjärnskakningen sätter fortsatt stopp för Rosseli Olsen

Publicerad 2023-07-04

I den sjätte kvartsfinalen av SHL-slutspelet åkte Frölundas Mats Rosseli Olsen på en hjärnskakning.

Något som stoppar honom från träning än idag, tre månader senare.

– Finns ingen tidslinje för sånt här, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till GP.

Följ ämnen

Mats Rosseli Olsen har gjort tolv säsonger i Frölundatröjan. Men ifall det blir någon trettonde är ännu oklart.

Under förra säsongens kvartsfinalserie mot Färjestad åkte norrmannen på en hjärnskakning efter att ha blivit tacklad emot huvudet. Vid första anblick såg skadan inte så farlig ut, och Rosseli Olsen gjorde ytterligare ett byte efter smällen.

Men sedan det bytet har 32-åringen inte kunnat träna fullt en enda gång.

”Fortsatt inte helt bra”

Rosseli Olsen missade VM med Norge på grund av skadan, och har också missat hela sommarträningen med Frölunda. När, och om, norrmannen kan vara tillbaka i träning är ännu oklart.

– Det är fortsatt inte helt bra. Så enkelt är det. Med såna här saker går det inte heller att forcera fram det. Det kommer att få ta den tid som det tar, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till GP.

Det är inte första gången som forwarden åker på en hjärnskakning. Men att börja fundera på ifall det är färdigspelat för norrmannen är inget Sjöström vill tänka på.

– Vi vill inte tänka så. Och det tror jag inte att ”Rosse” heller vill. Vi får helt enkelt ge det tid. Och jag tror att alla hoppas att det ska bli bra tids nog.

Åkt hem till Norge

Rosseli Olsen har under sommaren inte heller varit med laget under sommarträningen. 32-åringen har istället fått åka hem till Norge för att återhämta sig, både fysiskt och psykiskt.

– Vi har valt det som funkar bäst för honom i den här perioden. Överlag så mår han okej. Det är klart att sånt här påverkar. Det är extremt frustrerande när du känner att du vill saker, men att det inte fungerar, säger Fredrik Sjöström till GP.