”Jag har väntat ett tag på det”

Foto: AllOverPress
Jacob Josefson
HOCKEY

NEW YORK. Han har fått vänta ett tag.

Men när New Jersey i natt skrällde mot Columbus lyckades Jacob Josefson äntligen pricka in säsongens första mål.

– Det var väl på tiden, kan man tycka. Och väldigt skönt. Nu behöver man inte tänka på det mer, säger han till Sportbladet efter 4–1-segern.

I en intervju under Devils tv-sändning från Ohio fick Jacob Josefson berätta hur man säger ”Det var en lättnad” på svenska – och det fanns onekligen fog för frågan.

För målet den 25-årige stockholmaren styrde in i början av andra perioden mot Columbus var säsongens första.

– Jo, jag har väntat ett tag på det så det var väl på tiden, kan man tycka. Skönt att få det ur vägen så man inte behöver tänka på det mer, säger han när när vi når honom efter slutsignalen.

– Jag vann en tekning, fick tillbaka pucken till Andy Greene och gick själv på mål. När han sedan sköt lyckades jag få fram en klubba och styrde in den. Väldigt skönt.

”Missade tolv matcher”

Efter en något motig start på säsongen har ”Yayo”, som han kallas i USA, överhuvudtaget cementerat sin roll i laget ”på andra sidan Hudson-floden” de senaste veckorna.

– Jag åkte på en hjärnskakning och missade tolv matcher och dessförinnan åkte jag in och ut ur laguppställningen. Men sedan jag kom tillbaka från hjärnskakningen har jag spelat mer kontinuerligt och nu känns det bra, konstaterar han.

Bra går det för Devils som lag också. Efter Segern mot topplaget Columbus i natt är de definitivt med i racet i den östra konferensen.

– Ja, det känns det ju som att praktiskt taget alla lag är, men det känns väldigt positivt i vår grupp. Vi har ett gynnsamt schema framöver och spelar nästan bara hemma hela februari. Det ska vi försöka ta vara på, säger ”Yayo”.

▪▪▪

Gustav Forsling skickades under några veckor i januari till Chicagos farmarlag i Rockford, men hämtades nyligen upp igen – och tackade i nattens bortamatch mot Dallas för det genom att stänka in rookie-säsongens andra mål, på assist från Marcus Krüger.

– En väldig lättnad för mig, säger den 20-årige östgöten till Chicago Sun-Times.

Matchen vann Blackhawks med 6–3. John Klingberg hade en assist för hemmalaget.

▪▪▪

De ligger, till allmän häpnad, fortfarande sist i den östra tabellen, men i nattens svåra hemmamatch mot Anaheim lyckades Tampa kriga sig till en 3–2-seger – efter straffavgörande.

▪▪▪

Detroit Red Wings bärgade också två synnerligen viktiga mål, borta mot Nashville. 

Henrik Zetterberg assisterade föredömligt till matchens enda mål, inprickat av backen Mike Green, och Petr Mrazek stoppade 42 skott i sin hittills bästa match för säsongen.

▪▪▪

Sidney Crosby gjorde två mål i Pittsburghs segermatch borta mot St. Louis (4–1).
Därmed blev han dels först i NHL att spränga 30-målsvallen den här säsongen, dels är han nu bara tre poäng från milstolpen 1000 poäng.

– Mål har inte varit så lätt att göra som jag skulle önska, så det var skönt att få in två samma kväll, säger han.

Patrik Berglund gjorde hemmalagets tröstmål.

▪▪▪

I en duell om positionerna i den allt trängre kön under strecket i östra tabellen lyckades Carolina slå New York Islanders med 5–4.

Backveteranen Ron Hainsey avgjorde på övertid – och sin vana trogen bidrog Elias Lindholm med ett par assist.

▪▪▪

Det fortsätter gå lysande för de finländska NHL-stjärnorna.

I natt var det Minnesotas Mikael Granlund som, under en 6–3-seger borta mot Vancouver, fullbordade ett hat trick.

ARTIKELN HANDLAR OM