Alfredssons tredje mål för säsongen

HOCKEY

”Vi hade lite tur som fick in några mål...”

NEW YORK. Bröderna Sedin och de andra cancuckerna i Vancouver har de senaste matcherna sett ut vara å väg mot rena kalasformen.

Men mot ett tajt, effektivt Detroit i natt tog det oväntat stopp.

– Vi hade lite tur som gick in i tredje med ledning men därifrån skötte vi det rätt bra, säger målskytten Daniel Alfredsson efter 2-1-segern.

Det började precis som vanligt i Rogers Arena i natt.

Daniel Sedin gjorde, på galant passning från brorsan Henrik, ett mål så grant att coachen Joh Tortorella inte kunde låta bli att le i hela ansiktet när han efteråt stod i båset och studerade reprisen.

Men sedan tajtade Detroit till spelet, såg till att Canucks fick avlossa betydligt färre skott än vanligt – och var själva effektiva när lägena kom.

Tredje målet för säsongen

Daniel Alfredsson kvitterade med sitt tredje mål för säsongen i mitten av andra och i slutet lyckades unge talangen Tomas Tatar, efter förarbete av bland andra Niklas Kronwall, något tursamt få en in puck bakom skymde Robert Luongo i slutet av samma period.

– Jag tycker vi spelade okej utan att få ut så mycket av det. Sedan hade vi lite tur som fick in några mål och hade ledningen inför tredje, säger ”Alfie” till nhl.com.

– Men därifrån tycker jag vi skötte det riktigt bra.

Ja, hemmalaget försökte, men kom aldrig riktigt nära en kvittering mot ett kompakt motstånd.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL