AIK:s vädjan till miljonvinnaren: Snälla, ring oss

Den 50-åriga man som vann 152 miljoner på Lotto sa att han funderade på att skänka en del av vinsten till AIK Hockey.

I dag hörde klubben av sig till Sportbladet för att få kontakt med mannen.

– Han skulle kunna bli en viktig part i vårt framtidsbygge, säger AIK:s vd Peter Birath.

Storvinnaren berättade för Sportbladet i går att han drömmer om sol, palmer – och välgörenhet.

– Jag ska först och främst se över närmaste familjens ekonomiska framtid och dela med mig till nära och kära. Sedan kommer ett tvåsiffrigt miljonbelopp gå till välgörenhet. Var och vilka vet jag inte ännu. Sedan kommer jag köpa en ny bil och eventuellt byter vi boende. Efter det blir det investeringar och kanske man stöttar något lokalt. Jag håller ju på AIK Hockey, men vi får se..., svarade han via mejl.

”Oerhört glada”

Nu drömmer AIK Hockey om att få träffa mannen som kan göra stordåd för laget som just nu ligger näst sist i SHL.

– Jag läste artikeln och vill ha tag på 152-miljonerkronorsmannen. Våra supportrar och stora sponsorer blev oerhört glada när en Lotto-vinnare uttalar sig positivt om att han vill skänka pengar till AIK Hockey. Det skulle vi verkligen vara intresserade av att få ta emot, säger AIK:s vd Peter Birath när han tar kontakt med Sportbladet för att få kontakt med 50-åringen från södra Stockholm.

”Handen på luren”

– Nummer ett är att vi verkligen vill träffa honom för att berätta vad AIK Hockey står för, vad vi gör och vad man skulle kunna göra för att hjälpa till. Han skulle kunna bli en viktig part i vårt framtidsbygge. Vi är alltid i behov av pengar till ungdomsverksamhet och truppbyggande.

– Som motprestation kan vi bjuda in honom till AIK-familjen, låta honom träffa spelarna bakom kulisserna, och få honom att känna sig som en viktig del av AIK.

Sportbladet har förgäves försökt få kontakt med storvinnaren på nytt.

– Men sitter du där ute och läser detta får du gärna höra av dig. Jag sitter med handen på luren och väntar, säger Peter Birath.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN