20 NHL-spelare till Kanadas VM-trupp

Satsar ungt: ”Det ser riktigt lovande ut”

Tre svenska NHL-spelare har hittills tackat ja till VM.

Nu presenterar Kanada sin trupp – med 20 NHL-spelare.

– Det ser riktigt lovande ut, säger förbundskaptenen Dave Tippett.

Tre Kronor har fått många negativa besked från svenska NHL-spelare inför VM i Minsk, som drar igång den 9 maj.

Med tre veckor kvar till turneringen står det i alla fall klart att målvakten Eddie Läck, Vancouver Canucks, backen Mattias Ekholm, Nashville Predators, och centern Mikael Backlund, Calgary Flames, ansluter.

Nu har en av de stora konkurrenterna till VM-guldet, vinterns OS-mästare Kanada, presenterat sin första trupp. Och den innehåller inte mindre än 20 spelare från världens bästa liga.

”Gillar mixen”

Ben Scrivens, Edmonton Oilers, och James Reimer, Toronto Maple Leafs, blir målvaktsparet. I backuppsättningen märks bland andra Vancouver Canucks-veteranerna Kevin Bieksa och Jason Garrison. Framåt får rookiesuccéerna Mark Scheifele, Winnipeg Jets, och Sean Monahan, Calgary Falmes, chansen.

– Jag gillar mixen, säger Phoenix Coyotes-coachen Dave Tippett, som blir Kanadas huvudtränare under VM-turneringen, till The Canadian Press.

– Vi har tuffhet, vi har spelare som kan försvara och några med stor skicklighet framåt. Så här långt ser det riktigt lovande ut.

Inga kanadensiska spelare som var med och vann OS-guld i Sotji kommer att finnas med i den slutgiltiga truppen på 25 spelare.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN