Här är Lundqvists nya drömlön i Rangers

HOCKEY

Skriver nytt 7-årskontrakt – blir den bäst betalde målvakten i NHL: ”Vill vinna Stanley Cup i New York”

Foto: Blir 400 miljoner rikare. Målvakten Henrik Lundqvists nya sjuårsavtal med Rangers gör honom till den bäst betalde målvakten i NHL. Foto: TT.

STOCKHOLM / NEW YORK. Henrik Lundqvist, 31, blir av allt att döma en New York Ranger resten av karriären.

Rangers uppges skrivit på nytt sjuårskontrakt med den svenske målvaktsstjärnan, värt närmare 400 miljoner kronor.

– Jag vill verkligen vinna Stanley Cup här i New York, säger Lundqvist.

Henrik Lundqvist upplever en minisvacka för tillfället. När New York Rangers föll mot Winnipeg härom natten var svensken bänkad för andra matchen i rad, något som inte hänt sedan februari 2011.

Lundqvist är inne på sitt sista år på sitt sexårsavtal och det har länge spekulerats om hans framtid.

Nu är den klar.

”Är mitt största mål och dröm”

Rangers meddelar på onsdagen att man är överens om en förlängning av svenskens kontrakt.

– Sedan hans ankomst till New York 2005 har Henrik genomgående tillhört eliten av målvakter i NHL. Han är en stolt representant av tradition och klass för vår organisation och vi är glada att ha honom kvar som en hörnsten i vår organisation, säger general managern Glen Sather till klubbens hemsida och fortsätter:

– Vårt mål är att vinna Stanley Cup. Det är upp till Henrik att axla det ansvaret nu.

Några detaljer kring Lundqvists kontrakt är ännu inte offentliga men enligt TSN handlar det om ett sjuårskontrakt. Det nya avtalet uppges vara värt 8,5 miljoner dollar per säsong, nära 55 miljoner kronor om året.

– Jag vill verkligen vinna Stanley Cup här i New York. Det är mitt största mål och min största dröm. För det andra, jag vill vara en Ranger för resten av mitt liv, säger Henrik Lundqvist på en presskonferens.

– Att föreställa mig själv någon annanstans var bara fel. I mitt hjärta var det aldrig ett alternativ. Det var enkelt, säger Lundqvist.

Blir bäst betald

Om löneuppgifterna stämmer kommer Lundqvist - som 2012 vann Vezina Trophy, priset som årets bästa målvakt - tjäna nästan 400 miljoner kronor under de sju åren, ett kontrakt som odiskutabelt gör honom till den bäst betalde svensken och målvakten i hela NHL före Bostons Tuukka Rask och Nashvilles Pekka Rinne.

Henrik Lundqvist kommer att vara 39 år när det nya kontraktet går ut, så sannolikt är det karriärens sista.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL