Forsberg flyttas efter otäcka skadan

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

LEKSAND/STOCKHOLM. Tobias Forsberg flög olyckligt in i sargen med huvudet före mot Almtuna.

Nu meddelar Leksand att 30-åringen har ådragit sig ”en allvarlig skada” och har flyttat till Akademiska sjukhuset i Uppsala och på dagens träning var det förstås en dyster stämning.

– Vi har en extra tanke på Tobbe hela tiden, säger Jon Knuts.

Oroväckande scener utspelade sig i går kväll i Tegera arena när Leksand tog emot Almtuna i hockeyallsvenskan.

Hemmalagets Tobias Forsberg flög olyckligt in i sargen med huvudet före och fördes efteråt med helikopter till Falu Lasarett.

– Detta solkar naturligtvis segerglädjen, sa nye tränaren Roger Melin till TT efter 3–2-vinsten och fortsatte:

– Man är ju människa och man känner för sina medmänniskor. Nu skulle jag bara vilja hälsa till Tobias och hoppas det gått bra för honom och att det inte är något allvarligt.

”Svårt skadad”

Informationen runt 30-åringens tillstånd har varit knapphändig, men nu kommer Leksand med en oroväckande uppdatering på sin hemsida och bekräftar att spelaren har flyttats till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Tobias Forsberg har ådragit sig en allvarlig skada och vårdas nu på sjukhus i Uppsala för vidare undersökning. Mer information kan i nuläget tyvärr inte ges. Därav vill vi i Leksands IF att det visas respekt och hänsyn till Tobias och hans familj och att de får lugn och ro i stunden”, står att läsa i meddelandet.

I en presskommuniké på landstinget Dalarnas hemsida benämns Forsbergs tillstånd som ”svårt skadad” och att han har lämnat akutmottagningen i Falun.

Ytterligare information kommer att delges via Tobias agent och självklart även kommuniceras via Leksands IF:s kanaler när sådan finns”, skriver Leksand.

Kedjekamraten: ”Försökte inte titta”

Sportbladet var på besök på dagens träning i Tegera Arena och pratade med flera spelare, som var djupt skakade efter händelsen. 

– Ja, usch, det var en otäck smäll, säger kedjekamraten Martin Karlsson. 

Ni är ju den där krigarkedjan och är bra vänner. Hur mår man när man ser en kamrat så där?

– Det är aldrig roligt när det blir såna där smällar. Jag försökte inte titta så mycket och bara åka av bara så man inte får det på näthinnan, men det är klart man blir illa berörd. 

Vad händer i en grupp när en sån här olycka sker?

– Det är bra att prata om det i inom gruppen och att vi får ur oss det, alla är bra kompisar  med Tobbe.

”Svårt att fokusera”

Jon Knuts, 27, ung veteran i Leksand med tio säsonger i A-laget, var också nedstämd.

– Vi tänker på Tobbe hela tiden.

Tränaren Roger Melin gav en kort information till spelarna innan dagens träning i Tegera Arena och var samlad och märkbart tagen efter ispasset.

– Många tankar går till honom givetvis, det var lite svårt att fokusera på det vi skulle göra på isen i dag och det var många som tänkte på annat. Vi överlämnar all rehabilitering till dom som kan det och försöker ändå fokusera på det vi ska göra och jobba mot nästa match.

Leksand ligger åtta i tabellen och möter i nästa omgång Karlskrona borta.

Se hela intervjun med Roger Melin i spelaren här ovan.

Foto: Henrik Hansson / TT / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!