Hockeyallsvenskan

Åttonde raka förlusten för Leksand – krisen allt djupare

avJacob Larsson, Tomas Ros

Foto: BILDBYRÅN

Förlusterna avlöser varandra för Leksand.

Mot Södertälje blev det 0–4 – dalalagets åttonde raka nederlag. Senaste segern kom den 21 november.

– Nu är det ångest och jag lider med alla inblandade, säger Leksands-legendaren Tomas Forslund.

Det har varit en minst sagt mörk höstvinter för dalaklubben. Laget har inte tagit poäng sedan den 21 november – när man slog Karlskrona med 4–3 efter förlängning.

Mot Södertälje kom det åttonde raka nederlaget – och dessutom det andra mot sörmlänningarna under en och samma förlustsvit.

Satte 1–0 påpassligt

Efter en mållös förstaperiod satte Sebastian Dyk påpassligt 1–0 till bortalaget i början av den andra perioden och tio minuter senare forcerade Ludvig Blomstrand in 2–0-pucken.

Hemmalaget var dock inte utan målchanser, och hade flera goda möjligheter att komma närmare målmässigt.

– Det gäller att få in pucken bara. Den dansar på mållinjen och det är öppna mål... sedan är vårat powerplay för dåligt, sa Jon Knuts i pausen mellan den andra och tredje perioden.

Var aldrig nära att hämta ikapp

Men inte heller i den tredje perioden kunde Leksand göra något åt sin dystra svit. Bortalagets poängkung Nicolas Meyer satte 0–3 efter sex minuter – och det målet blev för mycket för Leksand som aldrig var nära att hämta igen underläget.

18-årige Hugo Gustafsson satte 0–4 i tom kasse med knappt två minuter kvar.

Förlusten var Leksands åttonde raka på ordinarie tid, vilket också innebär att laget tagit noll poäng av 24 möjliga. Det är första gången sedan 1976 som laget förlorar så många matcher i rad under ordinarie tid, enligt twitterkontot domarna.se.

Leksandslegendaren Tomas Forslund gjorde tio säsonger i Leksand och han lider med laget och hela byn.

– Nu är det ångest. Det är det som skiljer nu. Måste hända något nu för att det inte ska bli för mentalt jobbigt.

Vad gör de fel?

– Tycker att de inte försvarar sig bra. Handlar inte om målen eller offensiven, de har problem i egen zon. Sedan ser de trötta ut när de anfaller och jag fattar inte hur det kan vara så.

Bör man göra sig av med tränaren Leif Carlsson?

– Börjar att brännas nu. Mer kan jag inte säga.

Hur är stämningen på Noret nu?

– Inte roligt alls. Och det är tråkigt för alla inblandade. Men det ska väl vända någon gång. Men det räcker ju inte med en vinst eller två. Man måste vinna flera matcher i rad för att det ska bli någon effekt.

– Det grinar riktigt illa. Och det är givetvis inte bra. Vi är långt nere i en svacka nu, men det gäller att se framåt och komma igen till nästa match på fredag, säger Leif Carlsson i C More efter matchen och fortsätter:

– Men jag tror vi måste vara förbannade inför den matchen på ett helt annat sätt.

På fredag tar laget emot serietvåan Oskarshamn på hemmaplan.

ARTIKELN HANDLAR OM