Lovar ny show mot Kazakstan: ”Smälla dit ett antal kassar”

avHans Abrahamsson

VICTORIA. Direkt efter tolvslaget är det dags för Juniorkronorna.

Efter tre raka segrar ska gruppsegern säkras i mötet med Kazakstan.

– Det känns verkligen som man bär med sig stödet från svenska folket i alla matcher, säger succémålvakten Samuel Ersson.

JVM-matcher på nyårsnatten har blivit något av en svensk tradition. I år är inget undantag, även om det är nykomlingen Kazakstan som står för motståndet. 

Det finns en rad klassiska nyårsmatcher från tidigare turneringar, där den avslutande matchen handlat om gruppsegern mot tungviktare som Ryssland och Kanada.

Nu räcker det med en poäng mot kazakerna för att säkra förstaplatsen och en (förhoppningsvis) lättare resa i kvartsfinalen.

Mötet med Kazakstan börjar 00.37 svensk tid och lär ha betydligt fler tittare än de matcher som har börjat 04.37.

Senaste matchen mot USA blev ett riktigt målfyrverkeri där Sverige ledde med 4–0 men tappade till 4–4 för att sedan avgöra i förlängningen.

Ska bjuda på show

Och de svenska spelarna är inställda på att ge svenska folket en riktig nyårshöjdare:

– De som är uppe och tittar får se väldigt rolig hockey där det händer mycket. Förhoppningsvis kan vi smälla dit ett antal kassar framåt, det hoppas jag för alla som sitter uppe och tittar, säger målvakten Samuel Ersson. 

Om han står mot Kazakstan är oklart, men Ersson har i alla fall tagit rollen som målvaktsetta och njuter verkligen av situationen:

– Man spelar för sitt land och för folket hemma. Det är en så stor ära att vara här och representera Sverige, något man har drömt om sedan man var liten.

Förbundskapten Tomas Montén:

– Jag hoppas och tror att vi spelar till våra styrkor även mot Kazakstan. Jag har sagt från dag 1 att det vi vill ha måste vi vara beredda att jobba för. Vi ska kriga och sälja oss väldigt dyrt.

Montén säger så här om hur han förbereder laget inför en match som Sverige bara ska vinna:

– Med maximala förberedelser och mycket ödmjukhet. Det här är sista testet innan vi ska göra ett blankt papper och börja om i slutspelet. Utmaningen blir att se vad det här laget vill stå för. Vill vi slarva och frångå det vi ska stå för får vi det tufft. 

ARTIKELN HANDLAR OM