Hoppet lever för lagkaptenen

HOCKEY

Bakslag på värmningen – men hoppet lever än för spel för Lias Andersson.

Den svenska lagkaptenen finns överraskande med i lineupen inför kvartsfinalen mot Slovakien. 

Det var stor dramatik på den svenska träningen inför mötet med Slovakien. Fem minuter efter alla andra spelare kom Lias Andersson in på isen, men kunde bara vara med en kort stund.

Efter en vanlig skottövning grinade Andersson illa och åkte direkt till båset. Där hade han en dialog med landslagsläkaren PA Bergsten. En stund senare gick en besviken Andersson in i omklädningsrummet.

Tacklades hårt

Ingenting talade för att den svenske lagkaptenen skulle komma till spel. Men en timme för kvartsfinalen mot Slovakien kom laguppställningarna och där finns Andersson med. Det verkar som han kommer att testa spel redan i kväll alltså.

Det var i slutet av den tredje perioden mot Ryssland som Lias Andersson tacklades hårt nog kortsargen och tvingades avbryta matchen.

Lagkaptenen fick behandling direkt efteråt och under hela gårdagen. 

”Helt okej” i går

I går var förbundskapten Tomas Montén försiktigt positiv när det gällde Anderssons möjligheter att spela redan i kvartsfinalen mot Slovakien.

– Det är helt okej. Vårt medicinska team kommer att behandla honom under dagen (I går), sedan vet vi inte så mycket mer förrän i morgon (i dag) när han provar. De får jobba för fullt under dagen med olika behandlingar, sa han då.

Efter träningen i dag sa han:

– Lias är ett frågetecken. Vi ska testa lite grejer under dagen.
Återstår om det också håller för spel.

Följ Sveriges JVM-kvartsfinal mot Slovakien i natt.

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Lias Andersson på dagens värmning.
ARTIKELN HANDLAR OM