Luleå HF

Emanuelsson och Gustavsson bakom Luleås seger

Av: 

Johannes Hägglund

HOCKEY

LINKÖPING. Einar Emanuelsson, 20, är glödhet.

Efter att ha gått poänglös från sex raka matcher har han nu gjort fyra poäng på tre dagar.

– Självklart kul att bidra. Att göra poäng är det roligaste som finns, säger Emanuelsson efter 2–0–segern mot Linköping.

På säsongens 25 första matcher gjorde Einar Emanuelsson 17 poäng, men i januari stagnerade produktionen och han lämnade isen poänglös från sex raka matcher.

– I början av säsongen hade jag väldigt bra produktion och så länge man skapar lägen brukar det komma. Självklart vill man vill alltid göra poäng, men man ska inte tänka för mycket på det, säger Emanuelsson.

”Självklart jättekul”

Mot Färjestad i torsdags klev 20-åringen fram som Luleås stora hjälte. Han gjorde två mål i 4-1-segern och mot Linköping var det återigen Emanuelsson som visade vägen. Först spelade han fram till Isac Lundeströms 1–0-mål och han passade även till Robin Kovacs 2–0-mål.

– Självklart är det jättekul att bidra. Vi fick väldigt bra utdelning i första perioden och det var skönt att ha med sig det inför andra, säger Emanuelsson.

Emanuelsson är nu uppe i 21 poäng och med det ligger han fyra i den interna poängligan.

– Jag har väldigt bra produktion den här säsongen, särskilt i de två senaste matcherna. Men det är mycket tillfälligheter, men självklart är det kul att göra poäng, det är det roligaste som finns, säger Emanuelsson.

”Han är grym”

Men Luleås största hjälte mot Linköping var JVM-målvakten Filip Gustavsson, som höll säsongens första nolla och efteråt hyllades han av Emanuelsson.

– Han är grym. Efter JVM har han varit riktigt bra. Är det någon man vill ska hålla nollan är det han. Han är verkligen värd det. Den här gången var han den största anledningen till segern, säger Emanuelsson.

Resultatservice

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Luleå HF

Linköpings HC