Mora-basens kritik: ”Felaktig fakta”

Foto: C MORE
HOCKEY

Förra veckan fick Moras tränare sparken och beslutet kritiserades av Johan Tornberg och Petter Rönnquist i C More-studion i torsdags.

Nu ryter SHL-nykomlingen ifrån.

– Ta en diskussion med oss innan ni börjar slakta och köra med felaktig fakta, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson.

Förra helgen fick Moras tränare Mikael Johansson och Mattias Kallin beskedet att de inte längre var önskade av klubben och fick således sparken.

Ett beslut som diskuterades – och kritiserades – i C Mores studio i torsdags av kanalens experter Johan Tornberg och Petter Rönnquist.

Kritiserades hårt

Framförallt var det Moras vd och klubbdirektör Peter Hermodsson som fick klä skott för beslutet.

– Har han skapat en organisation runt om laget och förutsättningar för tränarna som är i klubben för att lyckas, finns alla grejer som verkligen ska behövas i en SHL-klubb?, frågade sig Tornberg och fick medhåll av sin kollega.

– Han (Hermodsson) ska inte ha någonting med det sportsliga att göra överhuvudtaget, ta ett steg tillbaka. Lägg några extra 100 000 kronor på resurser i stället för på extra lön till Karlin och Johansson helt i onödan, där pratar vi miljonbelopp.

Felaktig fakta

I dag hade C More planerat in en intervju med just Hermodsson under en av periodpauserna.

Då var det Mora-basens tur att ta fram motorsågen.

— Ni gick på lite väl tufft. Vi har inga problem med att ta kritik, vi kan vara ganska tuffa själva när vi kritiserar folk, men tycker man kanske bör ta kontakt med oss och ta en diskussion innan man börjar slakta och köra med felaktig fakta och så där. Det (beslutet att sparka) var ingenting vi tog över en kafferast. Vi var helt enkelt inte nöjda med det arbete som gjordes i och runt omkring laget.

Mora möter ikväll Karlskrona på bortaplan.

ARTIKELN HANDLAR OM