Karlssons nya succé – hjälte mot Rangers

Drygade ut ledningen i svenska målligan i NHL

HOCKEY

Snacka om att William Karlsson, 25, hittat spelglädjen i Vegas.

Den svenske målkungen i NHL gjorde det matchvinnande 2–1-målet mot Rangers med sitt 22:a för säsongen – vilket innebär att han nu gjort fler än under sina tre tidigare år i NHL sammanlagt.

Foto: Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Mika Zibanejad var det som gjorde Rangers ledningsmål i första perioden – hans 13:e för säsongen – med ett snyggt handledsskott strax innanför blålinjen.

Men Vegas kom tillbaka med James Neals kvittering och sedan William Karlssons avgörande med ett direktskott på en öppnande lång passning snett bakåt från Reilly Smith. Ondrej Pavelec – som stod i stället för en vilande Henrik Lundqvist i Rangers – hann inte med i sidledsförflyttningen.

Karlsson utsågs till matchens bäste spelare och är femma i den totala målligan, fem fullträffar bakom Ovetjkin och Kutjerov som toppar.

Karlsson är inte bara Vegas bäste målskytt utan är också den med bäst plus/minus (+20). Faktum är att han är bäst av alla som toppar interna målligan med den siffran.

Totalt har det blivit 36 poäng på 41 matcher för den 25-årige svensken.

Rekordstarka i nya arenan

Segern var Vegas sjunde (!) raka hemma i T Mobile Arena– totalt har de 18 segrar – flest av alla i NHL den här säsongen – och kommer med all säkerhet krossa rekordet för antalet hemmasegrar som ett nytt lag mäktar med sin första säsong i ligan.

De västra konferensledarna Vegas får nu kliva in i en välförtjänt lite längre ledighet (som många av lagen har) innan de möter Edmonton hemma igen på lördag.

Det här är NHL Original Six 00:20

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM