Bäckströms milstolpe – för sjätte säsongen i rad

NHL: Bara 25 spelare har lyckats med bedriften

avPer Bjurman

Foto: Elise Amendola / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Nicklas Bäckström nådde milstolpen

NEW YORK. Nicklas Bäckström nådde milstolpen 50 assist i natt – för sjätte säsongen i rad.

Den bedriften är det bara 25 andra spelare i hela NHL-historien som mäktat med.

– Det känns såklart kul att nå en sådan milstolpe, säger ”Bäckis” till Sportbladet men han låter i ärlighetens namn ännu mer till sig över att han nämndes i tv-serien ”Billions” häromdagen…

Regerande mästarna gjorde inte sitt mest inspirerade intryck i nattens bortamatch mot avhängda New Jersey, men lyckades ändå vinna med 4-1 utan några större problem.

Och i mitten av andra perioden skrev Nicklas Bäckström alltså in sig i historieböckerna med framspelningen till ett mål signerat Tom Wilson.

Nådde milstolpen – igen

Den assisten var nämligen gästrikens 50:e assist – och det är sjätte säsongen i rad han når den milstolpen. Bara 25 andra i NHL-historien har lyckats med just den bedriften.

– Det var uppriktigt sagt ingen särskilt bra match men vi vann och det är det viktiga, säger han när vi talar med honom efteråt.

– Och 50:e assisten…jo, det känns såklart kul att nå en sådan milstolpe.

”Bäckis” är dock, om han ska vara helt ärlig, mer exalterad över att han i dagarna tog sig in i den amerikanska populärkulturen. Han och radarpartnern Alex Ovetjkin nämndes båda, helt oväntat,  i säsongspremiären av hyllade Showtime-serien ”Billions” i söndags.

”Min favoritserie”

När hedgefund-giganten Bobby Axelrod, som utgör en av seriens två huvudkaraktärer och spelas av Damian Lewis, försökte undervisa en underordnad om vikten av teamwork sa han plötsligt:

”Vet du varför Ovi göra alla de där målen? För att Bäckström delar med sig av pucken”.

Nicklas skrattar gott.

–”Billions” råkar vara min favoritserie just nu så jag såg det där och blev lite chockad. Det är kanske någon producent som är Capitals-fan, jag vet inte. Men det är förstås coolt att bli omnämnd i såna sammanhang.

Även Andre Burakovsky gjorde mål mot Devils – och såväl Carl Hagelin som Christian Djoos stod för assist.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM