"Måste stå upp för besluten"

HOCKEY

Malmö klubbdirektör Magnus Sallbring om varför Jesper Mattsson sparkades

Informationen har varit knapphändig från Malmö och Magnus Sallbring efter att Jesper Mattsson sparkades.

Men i Viasat Hockey rätade klubbdirektören ut några frågetecken.

– Du måste alltid stå upp för besluten som du tror är rätt, säger Sallbring.

Malmö Redhawks har fått massiv kritik efter att ha lagt locket på med anledning av sparkandet av lagkaptenen och veteranen Jesper Mattsson, vilket har skapat stort missnöje bland supportrar.

I hemmaderbyt mot Rögle rullades banderollen "ni är inget utan oss - ge oss sanningen nu" ut på läktaren.

– Jag kommer inte att berätta något i detalj, men jag pratade med Jesper Mattssons agent så sent som i eftermiddags och det här är något som vi vill hålla för oss själva och sköter internt. Vi har gjort en överrenskommelse om det och jag står för det, säger Sallbring till Visat Hockey.

– Jesper är en underbar kille på alla sätt. Detta är inte roligt för oss, våra fans eller Jesper själv, men vi kom till en punkt som vi önskade att vi inte skulle komma till. Nu ska jag sitta ner med hans agent och hitta en bra lösning, vi önskar att det ska gå bra för Mattsson.

Anledningen till att Jesper Mattsson sparkades spekuleras vara sprickan med tränaren Robert Olsson, där Mattsson ska ha haft en skiftande åsikt om hur laget ska styras och hur man ska spela.

– Man kan aldrig ha fel åsikt. Jobbar man med elitidrott så måste man kunna ha högt i tak, det är självklart, och det är genom sådana dialoger som man växer, säger Sallbring.

Den generella åsikten bland fans är att Robert Olsson borde ha fått lämna istället för Mattsson.

– En tränare är alltid ifrågasatt när resultaten inte kommer, men det är viktigt för oss som klubb att stå upp för ledarskapet, det är så vi blir framgångsrika. Jag tycker att klubbar i allmänhet måste stå upp för sina tränare bättre, säger Sallbring till Viasat Hockey, och han är medveten om att fans är irriterade, arga och besvikna, framförallt för att klubben inte berättar varför Mattsson får gå.

– Jag förstår det, och när man inte vet något så vill man veta det, och det måste man respektera. Men vi har tagit ett handslag på att vi ska ha det så här, och då måste vi stå upp för det.

ARTIKELN HANDLAR OM