Pittsburghs mäktiga segersvit bröts i natt

HOCKEY

Föll efter tolv raka: ”Alltid lika tråkigt att förlora”

NEW YORK. Pittsburghs segersvit blev ”bara” tolv matcher lång.

Philadelphia vann nattens slutspelsartade derby med 3-2.

– Och hur många matcher man än råkat vinna innan är det alltid lika tråkigt att förlora, suckar Sidney Crosby.

Det var inte långt ifrån att glödheta Penguins, som inte hade förlorat på närmare en månad, lyckats sträcka ut sin fenomenala segerrad med ytterligare en triumf.

I mitten av tredje perioden stod Pennsylvania-derbyt fortfarande 2-2. Men då avgjorde Scott Hartnell föreställningen – i princip en enda lång, sprakande påminnelse om hur fantastisk NHL-hockey brukar vara i slutspelstider – med ett stycke tursam styrning på ett Chris Pronger-skott.

Gästerna försökte med alla medel slå tillbaka och hade sina chanser, inte minst i ett powerplay dryga två minuter före slutsignalen, men Flyers-målisen Brian Boucher var omöjlig.

– Surt, säger Sidney Crosby till nhl.com.

– Det spelar ingen roll hur många matcher man vunnit innan, det är alltid lika tråkigt att förlora. Den känslan förändras aldrig.

Crosby-poäng igen

Att han själv stod för assist till Evgeni Malkins båda mål – och därmed gjorde poäng för nittonde matchen i rad – var tydligen ingen tröst.

Flyers tog med segern, den tredje raka, över ledningen i den sammanlagda NHL-tabellen.

– Det är vad vi strävar efter, vi vill vara bäst i ligan. Ikväll fick vi chansen att ta över förstaplatsen och vi tog den. Det känns utmärkt, i har gjort det utan hjälp av någon annan, säger coachen Peter Laviolette.

Pittsburgh får snabb chans att revanschera sig redan kommande natt, hemma mot New York Rangers.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL