Vinn – eller betala

HOCKEY

Spelarna snuvas på julklapp – om laget missar SM-slutspel

I morse åkte Luleås spelare till London på vad som kallats en ”bjudresa” som belöning för den fina hösten.

Men så är det inte.

Missar spelarna slutspel blir de betalningsskyldiga till klubben.

– Det är upplagt på ett sätt som är en morot för oss spelare, säger Anders Burström.

Foto: Luleås trupp åker gemensamt till London för att titta på fotboll. En resa som klubben bjuder på – om klubben går till slutspel. Annars blir spelarna återbetalningsskyldiga.

Tidigare uppgifter har gjort gällande att Luleå Hockey bjuder spelarna på resan till London för den fina höstsäsongen.

Men någon bjudresa är det inte.

– Nej, det kan jag säga att det är det inte, säger lagkapten Anders Burström som, precis som de andra spelarna, hänvisar till klubbledningen om hur upplägget ser ut.

Ska titta på PL-fotboll

Men Sportbladet kan nu avslöja hur det är. Redan innan säsongen fastställdes dealen: Når spelarna slutspel betalar klubben, annars kommer man få att betala ur egen ficka när säsongen är över.

På detta sätt minimerar klubben det ekonomiska risktagandet i och med att man får extrainkomster vid ett eventuellt slutspel.

– Det är inte omöjligt att det är så, säger lagkapten Anders Burström på frågan om det bara är vid slutspel klubben betalar.

– Det är upplagt på ett sätt som en morot för oss spelare, sen exakt hur det är upplagt, det får klubben ta.

Spelarna, med sina respektive, åkte alltså iväg redan i morse och kommer stanna i London i tre dagar. Bland annat ska man se Premier League-mötet mellan Tottenham och Chelsea.

– Det ska bli kul, jag har faktiskt aldrig varit där, säger Pierre Johnsson. Det blir en ny upplevelse med fotbollen också. Det ska bli en djävligt häftig upplevelse att se, man har ju följt Premier League i Tipslördag sedan man var liten så det ska bli kul.

”Jäkligt surt”

Luleås form har varit nedåtgående på slutet och efter gårdagens förlust förlorade norrbottningarna tre av de fyra sista höstmatcherna.

– Vi är definitivt inte nöjda, vi ville verkligen ha med oss en seger här, det blir så mycket skönare uppehåll då. Så det var jäkligt surt faktiskt, säger Karl Fabricius.

Förhoppningsvis lyckas spelarna vända trenden efter jul.

Annars riskerar de att bli snuvade på ”bjudresan” till London.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF