Madsens hattrick räddade en poäng

HOCKEY

”Inte hänt sedan jag var junior”

Modo fick med sig en livsviktig poäng från hemmamatchen mot topplaget HV71.

Allt tack vare Morten Madsen.

23-åringen gjorde ett alla tre målen när Övik-laget föll med 3-4 efter straffar.

– Jag har inte gjort hattrick sedan jag var junior och det är många år sedan så det är kul, säger Madsen till Canal Plus.

HV71 hade inledningsvis en tung dag borta mot Modo och drog på sig massor av onödiga utvisningar. Det fick lagkapten Johan Davidsson att ryta till inför den tredje perioden.

”Ska in och skälla”

– Vi ska in och skälla lite på varandra så vi får upp energin. Det var väldigt sömnigt den här perioden, sade Davidsson.

Vad ska du säga?

– Det kan jag tyvärr inte uttala mig om i TV.

Utskällningen såg först ut att ge önskad effekt när Davidsson assisterade Martin Thörnberg till 2-1 i den sista perioden. Men en dansk vände på allt igen.

Morten Madsen satte matchens fjärde power play-mål när han kvitterade till 2-2. Dansken höll sig sedan framme för tredje gången bara tre minuter efter kvitteringen och satte 3-2.

”Det är lite surt”

– Jag har inte gjort hattrick sedan jag var junior och det är många år sedan så det är kul, säger Madsen till Canal Plus.

Men inte ens 23-åringens uppvisning räckte hela vägen för Modo. HV visade den moral Davidsson efterlyste när Juuso Hietanen kvitterade med 18:34 på klockan.

– Det är lite surt. Vi har ledningen med bara några minuter kvar. Vi hade gärna tagit tre poäng men en är okej, säger Madsen.

HV tog sedan bonuspoängen efter straffar.

ARTIKELN HANDLAR OM