Chicago vände och vann mot Vancouver i morse

HOCKEY

Hjalmarsson: Grymt viktigt

Foto: Kris Versteeg har just avgjort med sitt 3–2-mål.

CHICAGO. De hamnade i chockerande 0-2-underläge i natt också.

Men de här gången lyckades Chicago förhindra ett ras, vände tillställningen och vann till slut med 4-2.

– Grymt viktig seger. Det hade varit tufft att åka till Vancouver med 2-0-underläge. Men jag väntar fortfarande på att vi ska spela bra en hel match, säger svenske Blackhawks-backen Niklas Hjalmarsson.

Det blev en rätt märklig match i United Center i natt.

Hela världen förväntade sig att hemmalaget skulle iscensätta en besinningslös forcering direkt i inledningen.

Men istället var Hawks tafatta och tveksamma – och hamnade snabbt i ett närmast chockerande 0-2-underläge.

Slog tillbaka

– Ja, det började litegrann som i den första matchen. Då tänkte man ju...att vad fasen. Det blev lite uppförsbacke direkt, säger Niklas Hjalmarsson.

Till skillnad från i lördags lyckades Stanley Cup-favoriten dock slå tillbaka i natt.

Backen Brent Seabrook reducerade redan efter knappa åtta minuter och sedan utvecklades matchen till en kamp mellan ivriga hemmaspelare och Canucks-målisen Robert Luongo.

– Det kändes som att vi växte ju längre matchen gick och åtminstone tidvis visade hur vi kan spela, fortsätter Hjalmarsson.

– Men det är frustrerande att vi inte klarat av att spela på den nivån i en hel match under det här slutspelet. Det stör oss rätt mycket, vi vet ju vad vi kan och säger det hela tiden till varandra, att vi kan så mycket bättre. Men det gäller att visa det också.

Tog tid

Helt i enlighet med de hjalmarssonska visdomarna tog det, spelövertaget till trots, tid att säkra segern i natt.

Först i ett numerärt underläge en bit in i tredje perioden lyckades Patric Sharp kvittera. Och först en och en halv minut från slutet prickade Kris Versteeg in avgörande 3-2 (fjärde målet satte sedan Patrick Kane i tom kasse).

– En grymt viktig seger. Det hade varit väldigt tungt att åka till Vancouver med 0-2-underläge, menar ”Yellbear” Hjalmarsson.

– Nu ska vi försöka nypa åtminstone en match där borta och det tror jag vi har kapacitet till. Förhoppningsvis får vi lite energi av den här segern och kan spela bra i 60 minuter.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL