”Det känns som vi kan knäcka alla”

HOCKEY

Pääjärvi-Svensson om succén i VM

MANNHEIM. Flest poäng, bäst plus minus. Bäste forward just nu.

Det är Magnus Pääjärvi-Svensson som ska göra det i Tre Kronor.

– Jag har ett otroligt självförtroende. Som det känns kan vi knäcka alla lag, säger succéspelaren.

I den första minuten var det Pääjärvi-show i Zap Arena i går. Han dribblade Gergijs Pujacs, slog pucken sådär retsamt enkelt mellan skridsko och klubba, och lade sedan in pucken mellan benen på den lettiska målvakten Masalskis.

Ett klassiskt solomål.

Och ung stjärna började att lysa allt starkare.

– Vi fick en spelvändning och Hedman gav mig pucken i fart. Jag kom mot deras blå och såg att backen gick mot mig. Lyckades finta honom och sedan blev jag lite hakad i friläget, men fick in den ändå, säger Pääjärvi.

”Jag vågar på isen”

Nu leder Pääjärvi målligan, plus-minus-ligan och plus-ligan i Tre Kronor.

Och han leder faktiskt plus-minus-ligan i hela VM just nu. Och är delad tvåa i poängligan, före Alexander Ovechkin, bland annat.

Starkt gjort av en nybliven 19-åring.

– Jag har så mycket självförtroende i mig. Jag vågar göra grejer på isen som jag annars inte vågar gör och allt funkar. Så har det varit hela säsongen. Jag har jobbat mycket med att få mental styrka och det är nog en anledning till att det går så bra. Sedan känner jag att jag får förtroende i Tre Kronor. Det lyfter mig enormt mycket, säger Magnus Pääjärvi-Svensson.

Han är sådär härligt kaxig efter segern mot Lettland. Och på en fråga hur långt det kan räcka i det här VM-et och hur bra Tre Kronor är, säger han:

– Vi kan knäcka alla lag.

Tomas Ros