Publicerad:
Uppdaterad:

Modo krossade LHC

Av: Oskar Magnusson

Publicerad:
Uppdaterad:

Och Zuccarello Aasen gick upp i poängligatopp

Foto: BILDBYRÅN

Mats Zuccarello Aasen har sannerligen inte drabbats av någon OS-baksmälla. När Modo under torsdagskvällen demolerade Linköping satte norrmannen tre mål i 8–0-vinsten.

– Jag spelar med grymma spelare och det är bara för mig att sätta dit pucken, säger han till PPV.

Numerärt överläge kom att bli ledordet för Modo mot serieledarna Linköping. Den norske landslagsmannen Mats Zuccarello Aasen satte exempelvis samtliga sina tre mål i power play, och Peter Forsberg serverade honom vid varje tillfälle.

Men ett effektivt Modo i power play är knappast hela förklaringen till LHC:s kollaps, och årets östgötska bottennapp.

"Jag skäms"

Josh Green gjorde båda sina mål och Marco Tuokko sitt enda när bägge lagen var fulltaliga. Och i spel 4 mot 4 rundade en friställd Peter Forsberg elegant Christian Engstrand i gästernas mål och la in 8–0 efter halva den tredje perioden.

– Jag vet inte vad man ska säga. Vi kan inte skylla på att vi har spelare borta, så här får man inte uppträda som professionella hockeyspelare. Jag skäms, säger Linköpings Tony Mårtensson.

Segern var extremt viktig för Modo som nu bara är en poäng bakom Luleå, som innehar den sista slutspelsplatsen.

Och upplösningen lovar att bli dramatisk:

"Gäller att inte sväva iväg"

Timrås skräll borta mot Färjestad gör att medelpadingarna i sin tur bara är en poäng bakom Modo – och kampen om den sista slutspelsplatsen blir sannolikt hård ända fram till omgång 55.

– Spelar vi så här grejar vi slutspel. Det råder inget tvivel om det, säger Mats Zuccarello Aasen som med sina fyra poäng gick förbi nämnde Mårtensson i poängligatoppen.

– Men det gäller att vi inte svävar iväg för vi är fortfarande utanför slutspel. Vi får njuta av det här i kväll och sen ta nya tag på lördag.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN