”Mr Modo”: Hela regionen berörs

HOCKEY

Magnus Wernblom inför ödesmatchen i Ö-vik

Foto: Magnus Wernblom.

I kväll är det dags för Modos viktigaste match – någonsin.

Och klassikerklubbens ”mäste” målskytt genom tiderna, Magnus Wernblom, 38, tycker nästan synd om sina gamla lagkamrater.

– Det här är ingen rolig match att spela, säger han.

Hela Örnsköldvik håller andan.

I kväll står stadens elitseriestatus på spel när Södertälje gästar Fjällräven center i kvalseriens sista match.

Förutsättningarna är enkla: Modovinst och Ö-viks stolthet förblir i hockey-Sveriges finrum. Modoförlust och laget ramlar ner i allsvenskan – för första gången på 26 år.

”Aldrig upplevt tidigare”

Magnus Wernblom, ”Mr Modo”, har gjort flest mål i klubbens historia (242) och är väl införstådd med vad som väntar hans gamla lagkamrater i kväll.

– Det är så klart en otroligt viktig match, att säga någonting annat vore en lögn. Resultatet påverkar inte bara klubben, utan hela regionen, säger han till Sportbladet.

Wernblom spelade tre kvalserier i karriären – med Skellefteå – men tror inte att rutin spelar någon roll i en match som denna.

– Det här är något helt annat än vad spelarna upplevt tidigare. Allt hänger på en enda match om det blir elitserien eller allsvenskan. Det är en helt annan press än att spela en sjunde och avgörande slutspelsmatch, säger han.

”Otroligt mycket står på spel”

”Werna” fortsätter:

– Det är ingen rolig match att spela. Kvalserien är en kul serie som utomstående att titta på, men är du elitserielag och slåss om din överlevnad är det fruktansvärt. Det är så otroligt mycket som står på spel.

Den gamle riksbusen har dock en positiv magkänsla.

– Jag tror på seger. Vi har ett bättre lag. Dessutom har målskyttet lossnat de senaste matcherna, vilket känns lite betryggande.

Vad blir tipset då?

– 4–1 till Modo.

Oj, ganska stabilt?

– Ja, vi ska greja det här. Jag säger 4–1.